Méregtelenítés gyógynövényekkel

Kúra jeligére: „Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e az emberi szervezetet méregteleníteni gyógynövényekkel.”

Nemcsak lehet, hanem kell is, és erre a gyógynövények a legalkalmasabbak.

Kúra jeligére: „Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e az emberi szervezetet méregteleníteni gyógynövényekkel.”

Nemcsak lehet, hanem kell is, és erre a gyógynövények a legalkalmasabbak. Hiába reklámozzák a multivitaminokat, melyek aktivizálják-stimulálják az immunrendszerünket, hogy ne legyünk fáradékonyak, ha az immunrendszer nyirokhálózata el van dugaszolva lerakódásokkal. Először ezeket a lerakódásokat kell a nyirokkeringésből kitisztítani, s akkor a vitaminok és más immunstimulátorok is 100%-osan fognak hatni. Viszont nem mindegy, milyen gyógynövényekkel kezdjük a méregtelenítést, azt mindenkinek a szervezete árulja el. Mivel nincs két egyforma ember a világon, így a tisztítókúra összetétele és időhossza sem lehet egyforma. A teakeverékeket és a gyógynövény-készítményeket testre szabottan állítjuk össze.

Milyen gyógynövényeket alkalmazunk a méregtelenítésre? Azokat, amelyek helyileg hatnak a vastagbélben, ahol általában a rothasztó és erjesztő baktériumok termelik a mérgező anyagokat. Antibakteriális gyógynövények a következők: kakukkfű, bazsalikom, orbáncfű, orvosi zsálya. Gombaölő a bazsalikom, a dióbél, a babérlevél és a fekete ürömfű gyökere. Mivel a májat is tisztítani kell, hogy tudja a szervezetet tisztítani, már azzal segítünk a munkáján, ha a vastagbélben megszüntetjük az erjesztő és rothasztó folyamatokat, mert ha itt nem termelődnek káros anyagok, akkor a májnak nem kell olyan sok toxikus lerakódást feldolgoznia. A májkönnyítő gyógynövények általában az aromatikusak, mint a kálmos, a borsikafű, a majoránna, az édeskömény, az ánizs, a kömény, a szurokfű és a borsmenta. Kimondottan májregenerálóak a keserűanyagokat tartalmazó gyógynövények: a katángkóró-gyökér, a gyermekláncfűgyökér, az ezerjófű, a fehér ürömfű, a vidrafű, a pemetefű, a körömvirág és a kutyabengekéreg (kis mennyiségben, mert nagy mennyiségben hashajtó!)

Ha eddig eljutottunk, akkor öszszeállítunk egy teakeveréket a téli időszakra, és egyet a nyári időszakra:

Téli méregtelenítés:

50 gr kakukkfű, 50 gr máriatövismag (ha nincs probléma a szívvel és a vérnyomással, ha van, akkor helyette 100 gr gyermekláncfűgyökér, 100 gr katángkórógyökér, 20 gr citromfű, 50 gr édeskömény, 100 gr bazsalikom, 50 gr hársfavirág, 50 gr fekete bodzavirág.

E keverékből egy evőkanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 3,5 dl vízben, majd 10 percig hagyjuk lúgozódni, leszűrjük, és naponta kétszer 3,5 dl-t iszunk belőle üresen, 20-30 perccel étkezés előtt.

Nyári méregtelenítés:

A hársfa és a feketebodza-virág helyett diólevelet és apróbojtorjánt teszünk. A teát hasonlóképpen készítjük el, mint az előzőt. Ha ezzel a teakeverékkel rendet csinálunk a vastagbélben és a májat regeneráljuk, csak részben áll helyre a rend, mert másutt a szervezetben még mindig lerakódások vannak. Itt is a gyógynövények segítenek, éspedig a Golden Yacca, amely kihajtja a fáradékonyságot, és az egyes szervek diszharmonikus működését okozó káros lerakódásokat. Aki ezt használja, az zsiborgást érez a tisztuló helyen, mintha hangyák mászkálnának ott, esetleg enyhe nyomást. Vagy az addigi fájdalmak – pl. a reumánál – intenzívebbé válnak. Egyesek pulzálást éreznek, mintha valaki a mutatóujjával ritmikusan nyomogatná a vállukat vagy a lábszárukat. Továbbá a vizelet csípős és büdös, aminek örülni kell, mert ez azt jelenti, hogy a káros anyagok távoznak a szervezetből. Minél több káros anyagtól szabadulunk meg, annál jobban érezzük magunkat. A Golden Yacca használatának kellemetlen melléktünetei csak átmeneti jellegűek, és idővel olyan javulás áll be, hogy az ember többletenergiát érez magában. Pontos adagolása mindenkinél más és más. Pl. a magas vérnyomásos embereknél óvatosan szabad csak adni, és nem mindennap. A G. Yacca mindent kitaszít a szervezetből, még onnan is, ahová a gyógynövényes tisztító tea hatóanyagai nem jutnak el. Nem csoda, hogy a szakirodalom általában olyan összefüggésben emlegeti: „mossuk ki a szervezetünket”.

Pontos adatok kellenek

Kemikáliák jeligére: „Az a problémám, hogy kemikáliákkal, jobban mondva festékkel dolgozom a fújó mellett, s elég sokat belélegzek belőle. Nemrég már feketét köhögtem föl. Voltam röntgenen, a tüdőm jó. Az a kérésem, hogy milyen gyógynövényekkel vagy gyógyszerekkel lehetne a szervezetből ezt a fekete anyagot eltávolítani.”

Egy a gondom, hogy a kedves levélíró nagyon egyszerűnek képzeli el ezt a tisztítást. Azt sem írta meg, hogy hány éves, azt sem, hogy rendben-e a vérnyomása, vagy nem, továbbá azt is kellene tudni, hogy működik az emésztése, milyenek a májtesztjei, így aztán csak részben tudok válaszolni a feltett kérdésre.

Itt is az előbb említett arany jakka segíthet. Hogy miért olyan hatásos tisztító ez a növény? Mert a kanadai sztyeppéken terem, ahol nappal majdnem 40 °C van, éjjel pedig kicsit fagy. Hogy a növény szöveteit ne tudja a megfagyott víz széttépni, olyan hatóanyagot alakított ki magában, a terpénes szaponinokat, amelyek a vizet emulgeálják. Vagyis nem folyékony halmazállapotú benne a víz, hanem nyúlékony. Ezeknek a terpénes szaponinoknak olyan hatásuk van az emberre, hogy úgy oldják ki a szervezetből a lerakódásokat, mint a mosópor a piszkot a fehérneműből. S ahogy a mosás után is kétszer öblítünk, a tisztítókúra alatt is 2-3 liter folyadékkal többet kell meginni, mint ezelőtt. Nem csak festékek, kemikáliák rakódhatnak le bennünk, hanem más káros anyagok is, amelyek a rossz emésztés következtében a vastagbélben keletkeznek, és a vérárammal eljutnak mindenhová.

Nem győzöm hangsúlyozni, amit előző válaszomban már leírtam, hogy az arany jakkát nem mindenkinek szabad naponta adagolni, pl. a magas vérnyomásos egyéneknek még akkor sem, ha kordában tartják a vérnyomásukat hatásos szintetikus gyógyszerekkel. Ellenkező esetben annyi lerakódás oldódik fel a szervezetben, hogy összehúzódnának az erek, és a tisztulni vágyó vérnyomáskrízisbe kerülne.

Csak akkor tudnám pontosan beállítani a tisztítókúrát, ha mindent tudnék a kedves levélíróról. Valószínűleg nem csak Golden Yacca kellene, hanem valami más is, de ezt a mást a májtesztek és a többi laboreredmények alapján határozhatnánk meg, sőt konzultálni kellene a kezelőorvosával is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?