Megyei kitüntetésben részesült a Ghymes és a Fórum Intézet is

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat kedden 31 személyiséget és egyesületet tüntetett ki a megye fejlődésének elősegítése terén szerzett érdemeikért, illetve kiemelkedő alkotásaikért és eredményeikért. 

A díjakat Jozef Viskupič megyefőnök adta át a nagyszombati Ján Palárik Színházban, a következő kategóriákban: iskolaügy, kultúra, sport, egészségügy, szociális ügyek, közlekedés, civil társadalom. Díjazottakat javasolhattak a lakosok és a különféle megyei intézmények is.

Kitüntetésben részesült többek között a Ghymes együttes két alapító tagja, Szarka Tamás és Gyula, a dunaszerdahelyi sakk-klub és Hakszer Vince, a hagyományos molnármesterség szakértője is, aki a délnyugat-szlovákiai vízimalmok felújítása terén szerzett érdemeket. Díjazták továbbá a dunaszerdahelyi kórház teljes ortopédiai osztályát és az alapítása századik évfordulóját ünneplő Szlovák Méhészek Szövetsége szenicei alapszervezetét is. A bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából a megye kitüntette azokat az újságírókat is, akik a forradalmi időkben szerkesztették és kiadták a Trnavská verejnosť ("Nagyszombati Nyilvánosság"), majd a Trnavské listy ("Nagyszombati Lapok") című újságokat. Díjat kapott továbbá a somorjai székhelyű Fórum Kisebbségkutató Intézet is, mint a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala alapító tagja és fenntartója. Az intézet érdemei között a tolerancia előmozdítását, a harmadik szektor erősítését és a közművelést emelték ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?