Meglepetést ígér a divat elindítója

A brit gitárzenekarok új éráját a 2004 februárjában kiadott első nagylemezével elstartolt Franz Ferdinand énekes-gitárosa, Alex Kapranos az elmúlt héten egy New York-i partin ünnepelte meg Sound Bites: Eating On Tour With Franz Ferdinand című első könyvének megjelenését.

A brit gitárzenekarok új éráját a 2004 februárjában kiadott első nagylemezével elstartolt Franz Ferdinand énekes-gitárosa, Alex Kapranos az elmúlt héten egy New York-i partin ünnepelte meg Sound Bites: Eating On Tour With Franz Ferdinand című első könyvének megjelenését. „A könyv az együttesem eddigi történetének áttekintése. Helyet kapott benne számos újságcikk, de jócskán szemezgettem a saját turnénaplómból is. Remélem, ezáltal sikerül a rajongóknak jobban megismerniük bennünket” – nyilatkozta a frontember.

A Franz Ferdinand a napokban kezdi meg a harmadik albumának munkálatait. Alex még az USA-ban tartózkodik, ahol a The Cribs készülő lemezének produceri feladatait látja el, a héten azonban végez, és hazautazik Glasgow-ba, hogy zenésztársaival belefogjon a dalkomponálásba. A tavaly nyári turné alatt ugyan hét-nyolc felvételt már megírtak, ám könnyen lehet, hogy ezekből egyet sem használnak fel. „Már nem bízom a régebben szerzett dalainkban. Sokkal inkább érdekelnek azok, amelyeket a jövőben fogunk megírni, mert azt szeretném, ha az album teljesen újszerű, az eddigiektől nagyban eltérő felvételeket tartalmazna. Egyelőre nincsenek konkrét elképzeléseim az új zenei vonalról, a dalszerzési fázisban és a próbák során dől majd el, hogy merre fogunk nyitni” – árulta el Kapranos.

A zenekarral hamarosan a slágerlistákon is újra találkozhatunk, Kapranosék írták ugyanis a bemutatás előtt álló Hallam Foe című angol film betétdalát. (pj, e, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?