Meglepetés az élen, a Blue-dal csak a második

A Black Eyed Peasnek nem sikerült utolérnie Chert, így a listavezetés alapján továbbra is a zene örökifjú nagyaszszonya büszkélkedhet az elmúlt öt év legnagyobb slágerével.

A Black Eyed Peasnek nem sikerült utolérnie Chert, így a listavezetés alapján továbbra is a zene örökifjú nagyaszszonya büszkélkedhet az elmúlt öt év legnagyobb slágerével. Amíg Cher 1998 végén hét héten keresztül vezetett az I Believe-vel, addig a Los Angeles-i kvartett az elmúlt héten hat hétig tartó tündöklés után átadta a trónt. A rekordot egyébként Bryan Adams tartja, 1991-ben a Robin Hood: a tolvajok fejedelme című film betétdalával, az (Everything I Do) I Do It For You cíművel tizenhat hétig vezetett.

A Black Eyed Peas után a Sugababes foglalta el a kislemezlista csúcsát. A lánytrió háza tájáról az utóbbi időben elég elkeserítő hírek érkeztek. Ezek szerint csúnyán összekapott a három énekesnő, és félő volt, hogy emiatt veszélybe kerül a már készülő harmadik albumuk. De végül elkészült, a stílusosan Three címre keresztelt nagylemez hétfőn került a boltokba. A lányok nemrég nyilatkoztak egy angol magazinnak, amelynek során beszéltek az új korongról, valamint a velük kapcsolatos híresztelésekről is. „Valóban voltak közöttünk kisebb veszekedések, ám nem kell aggódniuk a rajongóknak, semmi komoly, a problémák mára megoldódtak” – mondta a trió egyik tagja, Heidi. Ám az együtteshez közel állóknak más a véleményük. Szerintük a lányok ki nem állhatják egymást, csak egy időre félretették a vitás kérdéseket, hogy az új lemezük minél sikeresebb legyen. Az azonban valószínűsíthető, hogy ez a Sugababes utolsó albuma, és a jövőben mind a hárman szólókarriert kezdenek.

A lányok mindössze egy hétig vezettek. Meglepetés, hogy a héten egy, az angol klubokban már hetek óta hódító dal, a Be Faithful nyitott a lista csúcsán. A szakértők ugyanis jóval esélyesebbnek tartották az új Blue-felvételt, a Guilty címűt, amely a fiúk novemberben megjelenő albumának előhírnöke és címadó szerzeménye egyben. Az angol csapat Stevie Wonder egyik klasszikusát is átdolgozta, ebben segítségükre volt maga a legenda is. A Signed, Sealed, Delivered című sláger új változata maxi cédén a tervek szerint közvetlenül karácsony előtt kerül a boltokba. A fiúbanda tagjainak már régóta az volt a vágyuk, hogy Wonderrel dolgozhassanak, és ezért nagyon megörültek, amikor az énekes igent mondott a felkérésükre. „Stevie egy élő legenda, aki óriási hatást gyakorolt a munkásságával számos zenészre, így ránk is. Egy álmunk vált valóra” – nyilatkozta az egyik Blue-tag, Lee Ryan.

Dido új nagylemezének sikere minden várakozást felülmúlt, már negyedik hete vezeti a nagylemez-eladási összesítést, Angliában a kilencvenes évek közepe óta nem fogyott egyetlenegy album sem ilyen gyorsan. A Life For Rent című anyagot az énekesnő az első, No Angel címet viselő lemezéhez hasonlóan a Faithless-ből ismert testvére, Rollo segítségével készítette el.

Akárcsak az elmúlt években, az idén is sok sztár, zenekar az év utolsó hónapjaira időzítette legnagyobb slágereinek válogatását. Ez a válogatás-lemezek időszaka. Már a boltokban van Sheryl Crow, R. Kelly, Cat Stevens, Rod Stewart és az Erasure gyűjteménye, de a következő hetekben további válogatások megjelenése várható. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?