Megjelent az OPUS folyóirat legújabb száma

<p>A Peron című rovatban Dobry Judit, Csillag Lajos, Sipos Janka, Tóth Timea és Puha Andrea versei, novellái szerepelnek. Mind az öten aktívan részt vesznek a Szlovákiai Magyar Írók Társasága 2007-ben indított Fiatal Írók Rovatának munkájában.</p>

A szlovákiai magyar írók folyóiratának legújabb, 5. számát Barak László verse nyitja. A Nyugatosok című rovatban kapott helyet Vida Gergely, N. Tóth Anikó és Benyovszky Krisztián tanulmánya, Zsávolya Zoltán regényrészlettel, Ardamica Zorán és Halmai Tamás verssel, T. Ágoston László és Fehér László novellával szerepel a lapban. A Mozgóképek rovatban két esszé olvasható, az egyik H. Nagy Péter, a másik N. Juhász Tamás tollából, ez utóbbi szerző az időutazás fontos szerepére és mivoltára mutat rá. Kaszás Dávid Dél-Afrikába viszi el az olvasót, oda, ahol bűzlik valami.

A lap Palimpszeszt rovata Danyi Gáborral nyit, aki a 125 éve született Kosztolányi Dezső évfordulója kapcsán játékos kérdéseket intéz Tőzsér Árpádhoz. Poór Marianna előadása, A sejtés és az elhallgatás poétikája a Hagyomány és jelen a szlovákiai magyar irodalomban című konferencián hangzott el a Konstantin Filozófus Egyetemen. L. Varga Péter recenziója az Tim Burton abszurd és morbid történetekben gazdag könyvéről szól, Lacza Tihamér pedig Dr. Kiss László két könyvével foglalkozik. A folyóiratot a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem egykori hallgatói: Blazsek András, Kiss Máté, Kovács Imrich, Nagy Gergő, Pethő Zoltán és Zérczi Attila munkái illusztrálják, a szerzőket és munkásságukat Hushegyi Gábor értékeli.

A Peron című rovatban Dobry Judit, Csillag Lajos, Sipos Janka, Tóth Timea és Puha Andrea versei, novellái szerepelnek. Mind az öten aktívan részt vesznek a Szlovákiai Magyar Írók Társasága 2007-ben indított Fiatal Írók Rovatának munkájában. (N. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?