Meghosszabbították az Oscar-díjak jelölési határidejét

Los Angeles |

<p>Meghosszabbították az Oscar-díj jelöléseinek határidejét egy nappal, mivel néhányan nehézségekbe ütköztek az új, online szavazórendszer használatával - jelentették be a szervezők hétfőn.</p>

 

Az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagja ezekben a napokban adja le szavazatát 2012 legjobb filmjeire, rendezőire, előadóira és szakembereire. Erre most pénteken 24 óráig van lehetőségük.    "A határidő-módosítással minden lehetőséget megadunk, hogy az online rendszerre való átállás a lehető legsimább legyen" - közölte Ric Robertson, a filmes szervezet üzemeltetési főnöke. "Rendkívül hálásak vagyunk globális partnereinknek, hogy részt vesznek ebben a folyamatban" - tette hozzá.    Az idei jelöléseket január 10-én teszik közzé, ezzel véget vetve a több hete tartó találgatásoknak és esélylatolgatásoknak, ami ilyenkor lázban tartja a filmes világot. Az idei Oscar-díjakat február 24-én adják át.    A filmakadémia 85 éves története során ebben az évben használ először elektronikus szavazórendszert, de számos tag továbbra is a hagyományos papírszavazást részesíti előnyben.    A hétfői határidő-módosítás előtt az elektronikusan szavazók közül számosan panaszkodtak a rendszer lassúságára, valamint arra, hogy képtelenek voltak bejelentkezni az oldalra. A tagok idén körülbelül két héttel kevesebb időt kaptak a szavazásra, így sokaknak a filmek megtekintésére is jócskán rövidebb idejük maradt. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?