Meghalt Hana Hegerová

fff

Életének 90. évében elhunyt Hana Hegerová, a cseh sanzon királynője, akit külföldön is elismertek. 

Pozsonyban született 1931-ben Carmen Farkašová néven egy bankigazgató családjában. Káderlapja nem tette lehetővé, hogy közgazdasági egyetemen tanuljon, ezért a komáromi gimnáziumban szerzett érettségije után az ottani hajógyárban helyezkedett el. 

Művészi pályája a hatvanas években kezdődött Szlovákiában, majd Prágába költözött, ahol a híres Rokoko, valamint a Semafor színházban lépett fel rendszeresen. Onnét a párizsi Olympia színpadára vezetett az útja, ahol „a prágai Piaf”-ként emlegették. 

Legismertebb dala a Levandulová, melyet Petr Hapka írt számára. Szintén hatalmas sláger lett a Čerešne, Jaro Filip és Milan Lasica szerzeménye. 

Hana Hegerová lemezein a legkiválóbb zenészekkel működött együtt, és bátran kísérletezett újabb trendekkel is. 

Karrierjét 2011-ben fejezte be, már akkor több betegséggel küzdött. Három évvel később infarktusa és agyvérzése is volt. Egy prágai kórházban hunyt el, ahol hosszabb ideje ápolták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?