Meghalt Black, a Wonderful Life előadója

London |

<p><span id="ctl05_lbLead">Elhunyt Colin Vearncombe, művésznevén&nbsp;Black</span>, aki 1987-ben megjelent hatalmas slágerével, a Wonderful Life-fal lett világszerte ismert. A brit énekes kedden 53 évesen halt meg, egy két héttel ezelőtti autóbalesete következményeként.</p>

Vearncombe Black név alatt nyolc albumot jelentetett meg, Colin Vearncombe-ként további hatot, de az 1987-es Wonderful Life című album sikerét később nem tudta megismételni. Erről a lemezről a címadó dal mellett a Sweetest Smile is sláger lett - írta a The Guardian online kiadása.

Az énekes halálhírét családja tudatta Black Facebook-oldalán. Colin Vearncombe két héttel ezelőtt az írországi Cork repülőtere közelében szenvedett autóbalesetet, ami után kritikus állapotba került. Azóta mesterséges kómában tartották, de nem tudták megmenteni.
    
Liverpoolban született, első kislemeze, a Human Features 19 éves korában, 1981-ben jelent meg. A Wonderful Life kislemezként 1986-ban került piacra, de csak akkor kezdték világszerte játszani a rádiók, miután egy évvel később az A&M kiadó újra kiadta és kijött a nagylemez is. Black egy 2014-es interjúban a kiadót okolta azért, hogy a Wonderful Life-ot nem követték újabb sikerek.
    
Utolsó stúdióanyaga Blind Faith címmel tavaly jelent meg és jó kritikákat kapott - a borító félreérthetetlen utalás a Wonderful Life borítójára, illetve az azóta eltelt évekre. Corkban élt volt feleségével és négy fiával.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"217125","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?