Megduplázódtak Tarantino Oscar-esélyei

A Miramax stúdió eldöntötte, jövő év február 20-án mutatja be az új Tarantino-film, a Kill Bill második részét. A Kill Bill: Volume One Amerikában idén október 10-én kerül a mozikba, így az eredetileg egy filmnek szánt opus két évben is versenyezhet az Oscarért.

A Miramax stúdió eldöntötte, jövő év február 20-án mutatja be az új Tarantino-film, a Kill Bill második részét. A Kill Bill: Volume One Amerikában idén október 10-én kerül a mozikba, így az eredetileg egy filmnek szánt opus két évben is versenyezhet az Oscarért.

A Miramax és Tarantino még július közepén határozott arról, hogy kettévágják a rendkívül hosszúra sikeredett Kill Billt, amelyben a Uma Thurman által játszott főhősnő véresnél is véresebb bosszút áll volt vőlegényén, aki ki akarta iktatni az élők sorából, akkor azonban még csak az volt biztos, hogy az első rész október 10-én debütál.

A Volume Two bemutatójának időpontja azért izgatott sokakat, mert ha a film mindkét felét már idén játszani kezdték volna az amerikai mozikban, akkor nehéz helyzetbe került volna az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia: mivel a Kill Bill két részét egyszerre forgatták, nem tekinthető két különálló filmnek, így szavazatot is kategóriánként csak egyet kaphatott volna, ám az akadémia tagjainak mégis két produkció alapján kellett volna ítélkeznie. ĺgy viszont nekik is könnyebb dolguk lesz, arról nem is beszélve, hogy Taantinóék nyerési esélyei megduplázódtak, hiszen adott esetben idén és jövőre is díjakat gyűjthetnek be a Kill Bill-lel.

A filmakadémiának a korábbi Mátrix-dilemma megoldásán sem kell már agyalnia: a Warner Bros.–Village Roadshow végül csak a Mátrix – Forradalmakat nevezte. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?