Még nincs gyanúsítottja a színházi balesetnek

sss
Budapest |

A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszava érdeklődésére, hogy hol tart a Nemzeti Színházban történt baleset felderítése.

Vagyis jelenleg még azt sem tudni, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség az ügyben, amely az elmúlt hetekben alaposan felkavarta az indulatokat a színházi szakmán belül, illetve a színházba járók körében.

Az eddigi sajtóinformációk alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Ennek feladata feltárni, hogy terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség a Nemzeti Színházban történtek miatt. A hatályos törvények szerint egy év szabadságvesztéssel is büntetehető, aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki. Amennyiben a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoz, úgy ez akár három év is lehet.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója (és az ominózus Rómeó és Júlia-előadás rendezője) korábban a Hír TV-ben azt mondta, a rendőrség már járt a helyszínen, azonban a BRFK arról sem adott tájékoztatást, hogy ennek a szemlének mi lett az eredménye.

Tegnapelőtt visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára a balesetet szenvedett színészek egyike, Szász Júlia, akit korábban hazaengedtek. Állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt – közölte az egészségügyi intézmény.

A Rómeó és Júlia egyik címszerepét játszó Szász Júliát és a Capuletet alakító Horváth Lajos Ottót november 10-én érte súlyos baleset: lezuhantak a díszlet legfelső emeletéről. Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását, ám Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el ezt a döntést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?