Mátrix – Újratöltve

Azt beszéli már az egész Mátrix / hogy újra dübörög a Zion.

Azt beszéli már az egész Mátrix / hogy újra dübörög a Zion. Több ezer izzadt emberi test ropja az utolsó küzdelem előtti táncot a Mátrix – Újratöltve tízperces goa-jelenetében, miközben a fülig szerelmes Neo (Keanu Reeves – Féktelenül, Mátrix) és Trinity (Carrie-Anne Moss – Mementó, Mátrix) egymás szegecselt bemeneteit izgatják.

Az emberiség utolsó mentsbarlangját 72 órán belül negyedmillió őrszem lepi el, úgyhogy el lehet szépen búcsúzni a Coruscantba ültetett fertőrákosi kőfejtő cyber-reneszánsz ruhás lakóitól – hacsak Morpheus (Laurence Fishburne – Othello, Mátrix) és társai addig ki nem húzzák a Mátrix dugóját a konnektorból. A Wachowski fivérek másfél év alatt forgatták le trilógiájuk második két epizódját: 1000 – most már tényleg utánozhatatlan – vizuális trükkel, kétszer annyi filozófiai kiselőadással, és ötször annyi (300 millió) dollárból. Neo repül, Trinity motorozik, Morpheus elbizonytalanodik, Smith ügynök (Hugo Weaving – A Gyűrűk Ura, Mátrix) pedig átmegy maszekba és megszázszorozza magát. A Mátrix – Újratöltve helyenként sokkal inkább emlékeztet más produkciókra (Terminátor 2, Harcosok klubja, A klónok támadása), mint elődjére, ám az intelligens akciófilm zsáneréhez mégis hű marad, és sorsdöntő kérdéseket feszeget: Van választásunk, vagy minden eleve elrendeltetett? A jelenlegi Mátrix vajon az első Mátrix? Vagy éppen: építész, ki vagy a mennyekbe’ / melyik ajtón menjek be? A Trinity halálának rémképétől zaklatott Neo minden kérdésre választ talál, és soha nem látott akciószekvenciák során küzd Zion népéért és szerelméért – valamint megtanul kézbetétellel(!) gyógyítani. Semmi kétség, a Mátrix – Újratöltve az év filmje, de csak novemberig, amikor megérkezik a trilógia befejező darabja: a Mátrix – Forradalmak. (est)

Mátrix – Újratöltve (The Matrix Reloaded), színes magyarul beszélő amerikai sci-fi 138 perc, Rendezte: Andy Wachowski, Larry Wachowski, Szereplők: Laurence Fishburne, Keanu Reeves, Hugo Weaving, Carrie-Ann Moss

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?