Mark Ronson sztárparádéja

Mark Ronson Londonban született. Nyolcévesen családjával New Yorkba költözött, és azóta is ott él. A középiskolában gitárzenekart verbuvált, később áttért a hip-hopra, és lemezlovasként a helyi sztárvilág egyik legkeresettebb partyfelelőse lett – ő keverte a dalokat P. Diddy 29. születésnapi buliján is.

Mark Ronson Londonban született. Nyolcévesen családjával New Yorkba költözött, és azóta is ott él. A középiskolában gitárzenekart verbuvált, később áttért a hip-hopra, és lemezlovasként a helyi sztárvilág egyik legkeresettebb partyfelelőse lett – ő keverte a dalokat P. Diddy 29. születésnapi buliján is. Az időközben producerré előlépett lemezlovas első albuma, Here Comes The Fuzz címmel 2003 szeptemberében került a boltokba, többek közt Rivers Cuomo és Sean Paul közreműködésével. Az új felvételekkel kiegészített r&b-s és hiphopos átdolgozásokat (a többi közt Moby, a De La Soul vagy az OutKast egy-egy szerzeményéből) felvonultató korong Nagy-Britanniában csak az eladási lista hetvenedik helyéig jutott, a dalok elsősorban a zenés szórakozóhelyeken hódítottak. Marknak most sikerült az igazi áttörés, az április 16-án kiadott Version című második nagylemeze második hete ezüstérmes a brit eladási összesítésen. A sikert a The Smiths slágerének, a Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before címűnek az ausztrál Daniel Merri-weather énekével rögzített radikális átirata alapozta meg, amely előhírnökként szintén a második helyig jutott a kislemezek brit rangsorában, és ez napjaink egyik vezető európai slágere. A dal nyilatkozatháborút is kiváltott, ami elsősorban a szigetországban tovább lendített a népszerűségén – miután Alex Turner leszólta, az albumon közreműködő Robbie Williams verést helyezett kilátásba az Arctic Monkeys frontemberének. A producer ezúttal főként ezredforduló utáni indiepop-slágereket gitártalanított, és mártott funkos, soulos, diszkós szószba. Több sztárt sikerült megnyernie közreműködőnek. Lily Allen egy Kaiser Chiefs-felvételhez, Amy Winehouse a The Zutons, az említett Robbie Williams a The Charlatans egyik dalához adta a hangját. Mark Britney Spears slágeréből, a Toxic címűből remek hiphopot, a Radiohead Justjából dögös funkot készített, a Coldplay szerzeményének, a God Put A Smile Upon Your Face címűnek az áriratában pedig fúvósok helyettesítik az éneket. A CD-t elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a jó popzenét, a gitártól viszont idegenkednek. (péjé, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?