Magyarországon a helyzet változatlan

Gondolom olvasóink felfigyeltek arra, hogy az elmúlt hetekben mellőztük a magyar slágerlisták bemutatását, inkább az amerikaira és az angolra összpontosítottunk.

Gondolom olvasóink felfigyeltek arra, hogy az elmúlt hetekben mellőztük a magyar slágerlisták bemutatását, inkább az amerikaira és az angolra összpontosítottunk. Ennek oka prózai: Amerikában és Angliában nincs uborkaszezon, így nyáron is változatosak az összesítések, míg a magyar piacon már hetek, sőt hónapok óta semmi nem történik. Most ismét a magyar listákat böngészhetitek, bár továbbra sincs semmi új a Nap alatt, az élmezőnyben alig történt némi változás az elmúlt időszakban.

Továbbra is Majka Papa albuma – az időközben aranylemezzé vált –, Az ózdi hős a legkelendőbb kiadvány. Majkát a Princess tavaszi lemeze, a Hegedűvarázs követi, a lánytrió mögött pedig a lakodalmas műfaj koronázatlan királyai: MC Hawer és Tekknő állnak. Az élboly egyetlen újdonsága: felkerült a legkelendőbb lemezek közé a Magyarországon nagyon népszerű Eros Ramazzotti új albuma. Az olasz sztár ősszel ismét a magyar főváros vendége lesz, a Budapest Sportarénában ad koncertet. Meglepetés, hogy már a hetedik helyen tanyázik Panjabi MC albuma. Sikeréhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy fellépett a Sziget Fesztiválon, bár koncertje korántsem aratott osztatlan sikert. Ismét a top-húszban szerepel a Crystal második lemeze, a Fújja el a szél, amely néhány héttel ezelőtt már egyszer elhagyta a negyvenes mezőnyt, hetedik hete azonban ismét a listán van. A trió nem jól választotta meg második kislemezdalát, a címadó felvétel sikere után a Mama című dala jelent meg maxi cédén. A szép, lírai felvételt nem játszották a rádiók, így nem vált slágerré. Az ilyen és hasonló dalok manapság már nem férnek bele a rádiók zenei ízlésébe, így nyilvánvaló volt, hogy nem lehet belőle sláger. A Crystal ezért a tervezettnél korábban megjelentette az új dalát, a Jég a tűzben címűt, amelyet egyre több rádió tűz műsorára. Ennek eredménye, hogy az album ismét a legkelendőbbek között szerepel. Még mindig a lista első felében, a tizenhetedik helyen találjuk a magyar könnyűzene újabb szégyenfoltját, Fekete Pákót. Én személy szerint el sem tudom képzelni, hogy kik vásárolják az albumát…

A nagylemezösszesítés egyetlen újdonsága a huszadik helyen nyitott Sarah Brightman új albuma, a Harem.

A magyar kereskedelmi rádiók legjátszottabb felvétele még mindig a Szerelemről szó sem volt a Zanzibartól, míg a kislemezlista élén sincs változás, továbbra is a Tankcsapda Szextárgya vezet. A maxi már aranylemez! Nagyon ritka a magyar piacon, hogy egy maxi eléri az aranylemez-státust.

Nem szokatlan viszont már a magyar zeneiparban sem, hogy egy forgalomban lévő albumra új dal, vagy indokolt esetben új dalok kerülnek fel. Az Örökké akarok élni című Back II Black-album dallistája bővült most. A Szentiván napja című film betétdalának sikerén felbuzdulva (Zene nélkül mit érek én? – Máté Péter és S. Nagy István szerzeményének átdolgozása) elkerülhetetlen volt a második kiadás, ugyanis a lemezen nem szerepelt a szóban forgó felvétel. A filmdal maxin is napvilágot látott, a héten a kislemezlista kilencedik helyén debütált. Újdonság még az albumon az Ég a gyertya című felvétel, így a második kiadáson tizenhét dal hallható. A borítót is újratervezték, hogy a lemez még különlegesebb formában kerülhessen a vásárlókhoz. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?