Magyar zenei kiadó a világ legjobbjai között

rr

A világzenére fókuszáló World Music Expo (WOMEX), a műfaj legtekintélyesebb intézménye közzétette a világ legjobb 20 kiadóját összesítő listáját, amelyen a magyarországi Fonó egyetlen közép-kelet-európai kiadóként szerepel.

A Top Labels of the Year listát immár hagyományosan minden évben a WOMEX nemzetközi világzenei vásár előtt hozzák nyilvánosságra. A kiválasztásnál a kiadók által gondozott lemezek toplistás helyezéseit veszik figyelembe, így a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts felületeit is. Ezek a nemzetközi toplisták összesen több mint 100 világzenei rádiós és újságíró szakemberrel dolgoznak együtt a világ minden részéről. A jelenlegi Top Labels lista a 2022. augusztus és 2023. július közötti időszakot veszi figyelembe.

A Fonónak idén több lemeze került föl a nemzetközi slágerlistákra. A World Music Charts Europe felületén szerepelt a Tárkány Trió A cimbalomprímás című lemeze 2023 februárjában, valamint a Góbé zenekar Élem című albuma 2022 októberében. A Transglobal World Music Charts Cserepes Károly The Sold Girl, illetve a Tárkány Trió lemezét sorolta a legjobbak közé 2023 februárjában, az Erdőfű együttes Martin György Kalotaszegen című lemezét pedig két alkalommal válogatta be.

A Príma Primissima- és Magyar örökség-díjas Fonó egyébként nem először kapja a legjobb nemzetközi világzenei kiadóknak járó elismerést, ez a nyolcadik alkalom, hogy a kiadó felkerült a rangos listára (2013, 2014, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021) egyetlen magyar és egyben egyetlen közép-kelet-európai kiadóként szerepeltek a WOMEX 20 Labels of the Year listán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?