Magyar művész a londoni fesztiválon

London |

<p>Idén London adott otthont a DadaBloomsDay fesztiválnak, amelyet - utalásul James Joyce Ulysses című regényére - 15 éve minden június 16-án megrendeznek. Magyarországról Szkárosi Endre költő és a Tudósok együttes lépett föl a fesztiválon.</p>

Idén London adott otthont a DadaBloomsDay fesztiválnak, amelyet - utalásul James Joyce Ulysses című regényére - 15 éve minden június 16-án megrendeznek. Magyarországról Szkárosi Endre költő és a Tudósok együttes lépett föl a fesztiválon a londoni Magyar Kulturális Központ támogatásával - tájékoztatta az MTI-t az intézet.

A rendezvénysorozatot 15 éve egy szombathelyi avantgárd művészeti csoport indította útjára június 16-án, azon a napon, amelyen az Ulysses játszódik. Követve a regény főhősének, a szombathelyi Leopold Blummnak, azaz Virág Lipótnak az útját Budapest, Bécs, Milánó után London következett, hogy jövőre Dublinban fejezze be utazását.

Szkárosi Endre irodalmi indíttatású performanszot adott elő. A poéta hangköltészeti munkássága jól ismert a világban, rendszeresen részt vesz nemzetközi fesztiválokon.

A másik magyar fellépő, a Tudósok együttes volt, amely a dzsessz, a punk, a kísérleti zene és a költészet határmezsgyéjén alkotott jelentőset. Eddig csak Angliában három sikeres turnéjuk volt.

Az idei fesztivál angol társszerzőkkel is kiegészült, Zolan Quobble költő és a Foul Geese avantgárd költészeti-zenei együttes mutatkozott be. (MTI)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?