Magyar állami kitüntetések

ÖSSZEÁLLÍTÁSBudapest. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyar nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Budapest. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyar nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át. Szerinte a Szent István-i életmű az a mérce, amelyhez ma is mérni kell a teljesítményeket, a kitüntetések pedig arra szolgálnak, hogy visszahelyezzék a teljesítményeket a helyükre, kijelöljék az értékeket, és a nemzeti közösség számára viszonyítási pontokat határozzanak meg.

Balog Zoltán a kitüntetetteket méltatva a személyiség és az alkotás egységére mutatott rá, arra, hogy az élet és a mű együtt lesz életművé, illetve arra, hogy ha az ember teljes akarattal, hittel, az életével ott áll a munkája mögött, akkor hiteles lesz az alkotása, és akkor annak hatása lesz a hazájára és a világra.

A Nemzeti Színházban tartott ünnepségen több mint félszáz kitüntetett – köztük művészek, tanárok, orvosok, sportolók, tudósok, újságírók – vehették át a Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjeit, valamint a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszteket. Az alábbiakban a névsorból szemezgetünk.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Borókai Gábor újságíró, a Heti Válasz főszerkesztője és Gyulai Líviusz, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Kossuth-díjas festő- és grafikusművész.

A Magyar Érdemrend Középkeresztjének friss tulajdonosa Szikora Róbert zeneszerző, előadóművész és Dávid Gyula irodalomtörténész.

A Magyar Érdemrend Középkeresztjét érdemelte ki Fenyvesi Máté válogatott labdarúgó, állatorvos, Schrammel Imre, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Kossuth-díjas keramikusművész és Finta József építész, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapta Csermely Péter újságíró, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Blaskó János szobrászművész Németh Alajos előadóművész, zeneszerző, a Bikini együttes vezetője és Laczkó András irodalomtörténész, a Népi Írók Baráti Társasága társelnöke.

Az idei kitüntetettek között szerepel golfedző, késes iparművész, postagalamb-tenyésztő, kápolnafelújító, óvónő, műszaki asszisztens és irodavezető is. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?