Madonna lázadó szíve

BORKA ROLANDSoha nem látott reklámhadjárattal érkezett Madonna sorrendben immár tizenharmadik, Rebel Heart (Lázadó szív) című stúdióalbuma. Az ötvenhat éves popkirálynő semmit sem bízott a véletlenre: csupa remekbe szabott számot komponált.

BORKA ROLAND

Soha nem látott reklámhadjárattal érkezett Madonna sorrendben immár tizenharmadik, Rebel Heart (Lázadó szív) című stúdióalbuma. Az ötvenhat éves popkirálynő semmit sem bízott a véletlenre: csupa remekbe szabott számot komponált. A stúdióban megannyi ismert zenész megfordult: Diplo, Avicii, Kanye West, Toby Glad, vagy Nicki Minaj és Nas. Néhány akkord erejéig Alicia Keys is a zongora mögé ült, sőt még Mike Tyson ökölvívó hangja is felcsendül az egyik szerzeményben.

E különleges művészi olvasztótégelyben született számos hangfelvétel. A nemrég boltokba került hetvennégy perces korong több formátumban (standard, deluxe, super deluxe) is elérhető. Ez utóbbin mintegy huszonöt számot találnak a hallgatók.

Elsőként a Living for Love (Szerelemért élve) hódította meg a slágerlistákat. Édesen keserű. „Tucatnyi sláger készült már a szakításról, mind szomorú és kétségbeesett. Egyik sem szól a sikeres felépülésről, éppen ezért a szakítás utáni talpra állásról írtam” – fogalmazott az énekesnő. Kétéltű a lemez: szerelem és lázadás. A lágyabb, romantikusabb részét adja például a Ghosttown (Szellemváros) egy poszt-apokaliptikus világról, a Messiah (Megváltó) a szeretethírnök eljöveteléről, vagy a Joan of Arc (Szent Johanna) az áldozathozatalról, illetve a HeartBreak City (Szívtipró város) a csalódásról szól. Madonna kissé provokatívabb és szókimondóbb énje is felsejlik az Unapologetic Bitch (Nem mentegetőző ribanc) vagy a világösszeesküvés-elmélet elleni himnusznak is beillő Illuminati (Megvilágosodottak) című számokban, hogy aztán a címadó dal zárja a lázadó vonalat. A testi-lelki szerelem valamennyi oldalát érzékelteti a művészien hiteles új Madonna-album. Rebellisen égve. Úgy, ahogyan szeretik a rajongói. Immár három évtizede.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?