Ma mutatják be A Hídembert

Budapest. Gróf Széchenyi István halálának 142. évfordulóján, díszelőadáson mutatják be ma A Hídembert, a legnagyobb magyar életét feldolgozó történelmi nagyjátékfilmet; a premiert az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartják. A forgatókönyvet Bereményi Géza és Can Togay írta, a filmet Bereményi Géza rendezte.

Budapest. Gróf Széchenyi István halálának 142. évfordulóján, díszelőadáson mutatják be ma A Hídembert, a legnagyobb magyar életét feldolgozó történelmi nagyjátékfilmet; a premiert az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartják. A forgatókönyvet Bereményi Géza és Can Togay írta, a filmet Bereményi Géza rendezte. A film főszerepeit Eperjes Károly (Széchenyi István), Irina Latchina (Crescence), Cserhalmi György (Wesselényi Miklós), Darvas Iván (Metternich), Nagy Ervin (Kossuth Lajos), Can Togay (Batthyány Lajos), Sinkó László (Zichy gróf), Kováts Adél (Caroline Mead) játssza. Széchenyi testvéreit Gáspár Sándor és Gáspár Tibor, apját, Széchényi Ferencet Blaskó Péter, anyját, Festetics Júliát Básti Juli alakítja. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?