Ma este lesz a Magyar Passió tévés bemutatója

telekes péter

A produkciót novemberben mutatták be a mozik, ma este 21.20-kor az M5 csatornáján is megnézhetjük. Az Eperjes Károly színművész rendezésében készült filmben hazai magyar színészek is játszanak.

Eperjes Károly nemcsak rendezte a filmet, de forgatókönyvírója és főszereplője is a Magyar Passiónak. A film alapjául Várnai Péter címzetes prépost, Krisztus inge című könyve szolgált. Gál Tamás, Telekes Péter és Dráfi Mátyás is játszanak a produkcióban.

A Magyar Passió a magyar szerzetesrendek 1950-es feloszlatásának témájával foglalkozik. A történet központi alakja egy fiktív szerzetes, Leopold atya (Eperjes Károly), aki azért küzd szerzetestársaival a háborút követően, hogy felújítsa a ferencesek szerzetesrendjét. Míg a kommunista hatalom eleinte nem akadályozza a tevékenységüket, sőt, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatják, ez az állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával, akit Telekes Péter alakít, míg felettesét, Fjodorov őrnagyot Gál Tamás játssza.A forgatókönyvet Petrik András, Horváth Áron és Eperjes Károly írta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?