Leonard Bernstein bőrébe bújik Bradley Cooper

dd
Los Angeles |

A Velencei Filmfesztiválon debütál, és pár hónapon belül a Netflixre is megérkezik Bradley Cooper Bernstein-filmje, a Maestro amelyben ő játssza a legendás amerikai zeneszerző-karmestert, és ő is rendezi a filmet.

A történet Bernstein és Felicia Montealegra chilei-amerikai színésznő házasságára fókuszál, az 1946-os megismerkedésüktől a nő 1978-ban bekövetkezett, tüdőrák okozta haláláig. Bernstein feleségét Carey Mulligan alakítja. Ezt a választást többen kritizálták, mivel Mul-ligan brit színésznő, de Bernstein gyermekeinek nem volt kifogásuk ellene. Egyébként mindhárman együttműködtek Cooperrel az előkészítés során, és meghatónak tartják, hogy nem egy tipikus, „születéstől halálig” tartó életrajzi film készül, hanem szüleik kapcsolatáról szóló alkotás.

A producerek között ott van Martin Scorsese és Steven Spielberg is. Amikor a film ötlete először felmerült, Spielberg maga is fontolgatta, hogy megrendezze, mert nagy tisztelője a zeneszerzőnek, a West Side Storyból már csinált egy látványos filmet. Végül azonban Bradley Cooper első rendezése, a Csillag születik hatására úgy döntött, átadja neki a Maestro rendezését.

A filmben Bernstein saját zenéje szólal majd meg. Az ehhez szükséges jogok megszerzésével Cooper megakadályozott egy esetleges vitát Jake Gyllenhaal színésszel, aki öt évvel ezelőtt szintén szeretett volna életrajzi filmet készíteni Bernsteinről, amelyben ötletgazdaként természetesen ő játszotta volna a főszerepet, és az egyik producer is ő lett volna.

A forgatás már tavaly befejeződött, de a Maestro Netflix-premierjére vonatkozóan eddig nem érkezett hivatalos tájékoztatás. A nyilvánossággal mindössze annyit osztottak meg, hogy a filmet elsőként az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezésre kerülő Velencei Filmfesztiválon vetítik majd, és pár hónappal ezután kerülhet csak fel a streamingplatformra. Bár egy párkapcsolatra fókuszál, grandiózus jelenetek is lesznek a zenés filmben, például Bradley Cooper az angliai Ely katedrálisban, a világ egyik legnagyobb gótikus épületében vezényelte Gustav Mahler Feltámadás szimfóniáját, 180 fős kórussal és 74 tagú zenekarral.

A velencei fesztivál szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a színész-rendező nem vesz részt a film premierjén, az amerikai színészsztrájkkal való szolidaritásból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?