Lemezlovasoké a jövő

A slágerlisták élvonalában tanyáznak a múltban és a közelmúltban feltűnt lemezlovas-producerek is: a rangidős, a 48.

A slágerlisták élvonalában tanyáznak a múltban és a közelmúltban feltűnt lemezlovas-producerek is: a rangidős, a 48. életévében járó, francia David Guetta a Nicki Minaj-zsal, Bebe Rexhával és Afrojackkel készült Hey Mama, a svéd Avicii a Waiting for Love, a német Robin Schulz az Ilsey közreműködésével készített Headlights című szerzeménnyel hódít. Mellettük számtalan új nevet kell megtanulnunk. Az újoncok közül Felix Jaehn a legsikeresebb.

Felix Jaehn

A 21. életévében járó német fiatalember OMI, azaz Omar Samuel Pasley jamaicai énekes 2012-es Cheerleader című zeneszámának átdolgozójaként vált ismertté. A sláger elsőként a környékünkön tarolt (és tarol továbbra is), a német rangsort egy hétig uralta, majd a brit listát is vezette, négy hétig. A Cheerleader már az USA-ban is hódít, a Billboard magazin Hot 100 rangsorának bronzérmes pozíciójában található, és az első számú listavezető-esélyes. A potenciálját növeli egy érdekes statisztika is: a múltban tíz reggea-dal járta meg az amerikai rangsor tízes mezőnyét, abból nyolc az első helyig jutott. Johnny Nash az I Can See Clearly Now-val (1972-ben négy hétig), Eric Clapton az I Shot the Sheriff-fel (1974-ben egy hétig), a UB40 a Red Red Wine-nal (1988-ban egy hétig) és az (I Can’t Help) Falling in Love with You-val (1993-ban hét hétig), Shaggy és Ricardo RikRok Ducent az It Wasn’t Me-vel (2001-ben két hétig), Shaggy és Rayvon az Angellel (2001-ben egy hétig), Sean Paul a Get Busyvel (2003-ban három hétig), valamint a Magic! a Rude-dal (2014-ben hat hétig) uralta az amerikai listát. Ezen kívül az Inner Circle a Bad Boysszal (1993-ban a nyolcadik pozícióig vitte) és a Big Mountain a Baby, I Love Your Way-jel (1994-ben a hatodik helyig jutott) szerepelt az élmezőnyben.

Felix Jaehn egy másik felvétellel is arat. Az Ain’t Nobody (Loves Me Better) remixével – amelyet Jasmine Thompson énekel, 2013-ban rögzítette – nyolc hétig volt első Németországban. Az 1983-as szerzemény eredetijét a Chaka Khannal felálló Rufus zenekar vitte sikerre. Robin Schulz Sun Goes Down című zeneszámában is Jasmine Thompson, a 15. életévében járó, félig kínai származású angol lány énekel.

Lost Frequencies

Napjaink vezető európai klubslágere, az Are You with Me áprilisban két hétig uralta a német listát, a héten a briten vette át a vezetést. Előadója Lost Frequencies. A név az 1993. november 30-án született Felix De Laet belga lemezlovas-producert takarja. Az Are You with Me eredetije Easton Corbin floridai countryénekes dala, a 2012-es All Over the Road című albumán található.

Kygo

A huszonhárom éves norvég Kygo (Kyrre Gorvell-Dahll) az ausztrál Conrad Sewell-lel készített Firestone című szerzeményével vált ismertté, és még mindig tarol vele Európa-szerte. A Stole the Show című újdonságát az amerikai Parson James énekli.

Feder

A francia Feder (Hadrien Federiconi) a Lyse (Anne-Lyse Blanc) énekesnővel készült Goodbye című slágerrel hódít.

Martin Garrix

A mindössze tizenkilenc éves holland Martin Garrix a dallasi születésű Usherrel készítette el az egyre népszerűbb Don’t Look Down című zeneszámát. Az Animals című dalával 2013 novemberében egy hétig szerepelt a brit lista csúcsán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?