Lehet-e Idolból világsztár?

Az Egyesült Államokban a tehetségkutató versenyek felfedezettjei esetében általában felborul a szokásos slágerlistás előmenetel.

Az Egyesült Államokban a tehetségkutató versenyek felfedezettjei esetében általában felborul a szokásos slágerlistás előmenetel. A rajongók megrohamozzák a boltokat, már az első napokban beszerzik kedvenceik újdonságát, bebiztosítva ezzel a jó debütáló helyezést, és utána jelentősen visszaesik a hanghordozóik iránti kereslet, így aztán egy-egy jó listás eredmény korántsem biztos, hogy összességében nagy sikert takar. Az American Idol című műsorból eddig mindöszsze hárman tudtak szert tenni huzamosabb sikerre. Az első szériát megnyert Kelly Clarkson, a negyedik sorozatban diadalmaskodó, countryzenében utazó Carrie Underwood, valamint a 2006-os ötödik széria negyedik helyezettje, Chris Daughtry, aki a Daughtry nevű zenekarával 12. hete szerepel az amerikai albumeladási öszszesítés élvonalában. Tavaly májusban óriási meglepetést váltott ki, amikor a favorizált Katharine McPhee helyett Taylor Hicks nyerte meg a versenyt. A zenészszakma azt jósolta az ezüstérmes Katharine-nek, hogy Taylorral ellentétben akár évekig is az élvonalban maradhat, egyesek a világsikert sem tartották (tartják) elképzelhetetlennek. Az énekesnőnek a tengerentúlon január 30-án jelent meg a napjaink divatos stílusirányzataira épülő első nagylemeze. Úgy néz ki azonban, hogy a szakma jóslata nem igazán fog beteljesülni, a korong az USA-ban máris elindult lefelé, a múlt heti kezdő, második pozícióját a 11. helyre cserélte le. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?