Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője

Lara Croft, a számítógépes játékból szalajtott szupernő visszatért, de ez nem is annyira első mozifilmje sikerének köszönhető, sokkal inkább a természetéből következik. Ő már csak ilyen. Csaknem egy tucatnyi digitális játékkalandot járt már meg, egy film hogy volna neki elég.

Lara Croft, a számítógépes játékból szalajtott szupernő visszatért, de ez nem is annyira első mozifilmje sikerének köszönhető, sokkal inkább a természetéből következik. Ő már csak ilyen. Csaknem egy tucatnyi digitális játékkalandot járt már meg, egy film hogy volna neki elég. Főleg ha egy olyan, nemcsak testi adottságokban passzoló, hanem színészileg is figyelemre méltó hús-vér nőszemély alakítja a szerepét, mint Angelina Jolie.

A játékszabályok ugyanazok: a cél egy olyan régiségnek, Pandora szelencéjének megszerzése, amely korlátlan világuralmat biztosít birtokosának. A főgonosz kegyetlen bérenceivel természetesen rosszra akarja felhasználni az így elnyerhető hatalmat, Croft kisasszony ellenben mindent elkövet, hogy megakadályozza e tervében és régészi megszállottságát legyőzve a baljós holmit megőrizze ott, ahol van – bár igyekezetében legalább annyira hátráltatja, mint segíti egy jóképű, ám megbízhatatlan fiatalember.

Egy jó játékban azonban nem a cél, hanem maga a játék a lényeg. A Tomb Raider esetében a rejtelmes helyszínek felderítése, a száguldozás mindenféle dögös járműveken és az összecsapások a válogatott gonosztevőkkel. Szóval van itt búvárkodás Szantorini mellett, kutatva Nagy Sándor elsüllyedt templomát, motorozás a Kínai nagy Falon, ejtőernyőzés egy hongkongi felhőkarcoló tetejéről, afrikai szafari (benne nem fakultatív találkozás emberevő kőszörnyekkel) és sok-sok bunyó a legkülönbözőbb helyszíneken barlangtól laboratóriumig.

Jan De Bont rendező (Féktelenül, Az átok) filmje egyértelműen jobb, mint első rész, noha az talán különlegesebb helyszínekkel dicsekedhetett. Ezúttal játékosabb a hangvétel, a régészeti feladványok ugyanakkor vannak annyira valószerűek, mint Indiana Jones kalandjaiban, és a romantikus szál feltétlenül hihetőbb. (est)

Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője (Lara Croft and the Cradle of Life – Tomb Raider 2), színes amerikai akciófilm, 2003, 130 perc, R.: Jan de Bont, Jan de Bont, Sz.: Angelina Jolie, Til Schweiger, Christopher Barrie, Ciarán Hinds, Gerard Butler, Gerard Butler, Noah Taylor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?