Kretének, de extrémek

Négy borzasztóan eltökélt, de annál inkább pitiáner bűnöző, miután utolsó küldetésük is kudarcot vallott, kap még egy utolsó esélyt a főnöktől.

Négy borzasztóan eltökélt, de annál inkább pitiáner bűnöző, miután utolsó küldetésük is kudarcot vallott, kap még egy utolsó esélyt a főnöktől. A feladat igazi vakációnak ígérkezik, nincs más dolguk, mint elrepülni Montrealba és szemmel tartani a férfi barátnőjét, ám új megbízást vállalnak el, amikor összetévesztik őket egy bérgyilkos-bandával. A fiúk egyik pillanatról a másikra egy extrém sportversenyen találják magukat sokat próbált profiknak álcázva azzal a céllal, hogy megöljék a bájos Leonore de Segonzac-ot.

Az ökör vígjátékok készítői mostanában annyira elengedik magukat, hogy még az értelem látszatát is igyekszenek elkerülni. Ennek szellemében nem nagyon vacakolnak olyan dolgokkal, mint az összefüggő történet, azt színtisztán közönséges apropónak használják, hogy poénok sorozatával bombázzanak minket. Ez akár még jól is elsülhet, ha az alkotóknak megvan ehhez a mutatványhoz a kellő humorérzékük, ennek hiányában azonban a katasztrófa elkerülhetetlen. A Kretének, de extrémek esetében kár is lenne szépíteni a dolgokon, a fiúk akkora égést gyártottak le nekünk, amin még a franciás báj sem segít. Az alkotók már a főszereplők kiválasztásában alaposan mellé lőttek, mert bár a srácok jópofa fazonok, de egyikükben sincs meg az az egyéniség, amivel alkalmasak lennének, hogy egy filmet rájuk építsenek.

Azt azért el kell ismerni, hogy a színészek dolgát a forgatókönyvírók alaposan megnehezítették, hisz úgy gondolták, hogy nincs is igazán szükség poénokra, majd azok a marhák elökörködnek magukban. Az egyedüli, amivel megerőltették magukat az amúgy is zagyva alaphelyzet teljes képtelenségig való csavarása. Az erre épülő humorosnak szánt jelenetek többsége mindössze annyiból áll, hogy a szereplők a rekedtségig üvöltöznek egymással, hogy aztán megállapodhassanak, hogy majd később megölik a csajt. Cselekmény gyanánt az efféle vígjátékok szokásos kliséivel próbálják ébren tartani egyre lankadó érdeklődésünket: az egyik idióta például beleszeret a leendő áldozatba, és persze megjelennek a valódi gyilkosok, akiknek rémtetteit hőseinknek tulajdonítják. Ebből normál körülmények között akár egy nézhető végeredmény is születhetett volna, de ötletek és tehetség híján csak egy unalmas kreténség lett, ami minőségével egy időre még a francia filmektől is elveheti a kedvünket. (mozinet)

Kretének, de extrémek (Le Raid / The Race), színes, francia film, 94 perc, Rendezte: Djamel Bensalah, Szereplők: Atmen Kelif, Héléne de Fougerolles, Julien Courbey, Lorent Deutsch, Roschdy Zem

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?