Közép-európai zenei fesztivál Zsolnán

Zsolna |

<p>Szabó Balázs orgonaművész képviseli Magyarországot Szlovákia egyik legrangosabb klasszikus zenei fesztiválján és versenyén, a zsolnai Közép-Európai Zenei Fesztiválon.</p>

A klasszikus zene szlovákiai fesztiválját hagyományosan áprilisban rendezik meg az észak-szlovákiai városban.  A péntekig tartó rendezvény idei fellépői között tíz szólista és három karmester szerepel tíz európai országból – köztük Magyarországról Szabó Balázs, aki szerdán mutatkozik be. A 27 éves orgonaművész és -szakértő számos nemzetközi orgonaverseny díjazottja.    

A rendezvény a komolyzene jeles képviselőinek a fellépésén kívül a fiatal tehetségeknek ad elsősorban teret, hogy nemzetközi zsűri előtt is bemutatkozhassanak. Minden évben a legjobb zenész megkapja a zenekritikusok díját, és ezzel automatikusan a lehetőséget a következő évi fellépésre a fesztiválon. A művészeket egy nemzetközi zsűri értékeli, amelyet zenetudósok és zenekritikusok alkotnak, elsősorban a közép-európai országokból.    
A fesztiválon a közönség hat esti koncertet hallhat.

A program főszervezője, a Szlovák Zenei Központ célja a klasszikus zene népszerűsítésén és fiatal tehetségek bemutatásán kívül, hogy keretet nyújtson Európa különböző részeiből jött zenepedagógusok, zenetudósok és –kritikusok találkozásának, szakmai párbeszédek létrejöttének. Ezzel nem csak megismerkedhetnek a szomszédos országok zenészeivel, de a későbbi együttműködésre is lehetőséget ad a rendezvény.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?