Kultúra

Köpni-nyelni nem tudunk a Macskák előzetesétől

Mára virradóra ismerte meg a világ a „digitális szőr” kifejezést, amikor a Universal Pictures közzétette a Macskák című musical filmváltozatának előzetesét.
Juhász Katalin

2019. július 19. 16:16

Taylor Swift macskajelmezben     (Képarchívum)

A december 19-én mozikba kerülő filmben olyan sztárok szerepelnek, mint Taylor Swift, Judi Dench, Jennifer Hudson, Idris Elba, Ian McKellen, vagy a Carpool Karaokéval világsztárrá avanzsált brit komikus, James Corden. Grizeldát egy brit balett-táncos, Francesca Hayward alakítja, akinek ez az első filmszerepe .

Sokaknál kiütötte a biztosítékot, hogy a szereplők macskajelmezt kaptak, testüket és arcuk egy részét szőr fedi, sőt a mozgásukra is rásegítettek digitálisan. A nemzetközi sajtóban olyan jelzők röpködnek, mint a szürreális, ijesztő, béna, rémséges, nevetséges, bizarr.

A filmet az a Tom Hooper rendezi, aki A király beszédével aratta eddigi legnagyobb sikerét, A nyomorultak című musical megfilmesétésével azonban elég nagyot bukott.

A Macskák (Cats) című musicalt Andrew Lloyd Webber írta T.S. Eliot Macskák könyve című versciklusából. Londonban 1981-ben, a budapesti Madách Színházban 1983-ban mutatták be, hatalmas sikerrel – Magyarországon összesen 1,6 millió jegy fogyott el rá.

Az előzetes alapján a filmváltozat sokban különbözik majd az eredetitől, és nem biztos, hogy elnyeri az ortodox Macskák-rajongók tetszését.

Szóval van még öt hónapunk, hogy megszokjuk ezeket a karaktereket. Nézzék őket óvatosan.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?