Komáromi Lehár-gála virtuális térben

dd

150 éve, 1870. április 30-án Komáromban született Lehár Ferenc, a magyar operett egyik legnépszerűbb zeneszerzője, akinek olyan híres operettek fűződnek a nevéhez, mint A víg özvegy, a Luxemburg grófja vagy a Cigányszerelem.

A világhírű zeneszerző másfél évszázados jubileumát a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagyszabású élő, közönség előtt megrendezett operettgálával szerette volna megünnepelni, melyen a jeles énekesek, Becse Szabó Ilona, Bordás Barbara, Dancs Annamária, Kis-Lukács Bernadett, Derzsi György, Klein Otokár, Rétyi Zsombor mellett a Kolozsvári Magyar Opera Szimfonikus Zenekara is fellépett volna. 

A koronavírus-járvány miatt azonban az áprilisi élő gálát a komáromi kulturális intézmény vezetősége elhalasztotta, és – a lehetőségektől függően – októberben Lehár halálának évfordulója (a magyar operett napja) környékén szeretné megvalósítani. Az élő műsor helyett most egy virtuális térben látható gálával emlékeznek meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerzőről. 

A virtuális térben látható Lehár Ferenc emlékesten fellépő művészek: Becse Szabó Ilona operaénekes, a Beliczay trió – azaz Lakatos Róbert, Rácz Csaba, Jozef Horváth –, Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, valamint Nagy István. Az est háziasszonya Rák Viktória színművész. 

Az operettgála premierje április 30-án 18 órakor lesz a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében – ennek felvételét az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Facebook-oldalán, valamint az intézmény YouTube-csatornáján láthatják az érdeklődők. 

Az évforduló tiszteletére a komáromi művelődési házban egy weboldalt is készítettek, ahol a Lehárral kapcsolatos eseményekről, rendezvényekről szerezhetnek információt az operettkedvelők. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?