Klinika-dalok újratöltve

dddddd

Újdonságokkal lepte meg rajongóit a kilencvenes évek hazai magyar rockszínterének egyik sztárzenekara, a Klinika. Négy 2022-es keltezésű stúdiófelvétel bukkant fel az ismert stremingszolgáltató kínálatában.

Közülük kettő (Bérbe adta magam, Megszoktam már) az 1993-as Kemény játék című albumukon is szerepelt, ezeket új hangszerelésben ismét rögzítették. Czibula Csaba alapító gitárostól megtudtuk, hogy a másik két dal (Köszönöm, hogy megszültél, Holnap talán) eddig még nem jelent meg hanghordozón, de ezek is újragondolt dalok a korábbi időszakból. Egyelőre ennyivel kell beérnünk, de a zenekarnak vannak még tervei.

A Klinika közvetlenül a rendszerváltás előtt alakult Vásárúton, rövid időn belül az egyik legnépszerűbb hazai magyar alternatív csapat lett, sőt Magyarországon is felfigyeltek rájuk. Olyan kultikus budapesti klubokban játszottak, mint a Fekete Lyuk vagy a Tilos az Á, gyakran koncerteztek a Kispál és a Borzzal és a Pál Utcai Fiúkkal. Néhány év után a csapat feloszlott, de a zenészek továbbra is aktívak maradtak más formációkban.

A jelenlegi felállás: Kálmán Károly ének, Czibula Csaba gitár, Takács József gitár, Pszota Szilárd basszusgitár, Sipos Dávid szaxofon, Varjú Attila dobok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?