Kivirult a Jókai Színház honlapja

Komárom |

<p>Manapság a webdizájn fontos szerepet tölt be a kommunikációban. Jól jellemezhet egy-egy céget, intézményt, sokan ez alapján döntenek, van-e bizalmuk a kínált termékek, szolgáltatások iránt.</p>

Komoly felmérések, elemzések támasztják alá, hogy egy ízléses, profi honlap sokat lendíthet az üzleten. És mivel – akárhogy is fáj – a színházi előadás is termék, egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki, illetve mennyire áttekinthető, „felhasználóbarát” a teátrum honlapja.

A Komáromi Jókai Színház jubileumi lázban ég, az idei évad a 60. évforduló jegyében telik, honlapjuk megújulásának is ez az apropója.

Szépen komponált, ízléses, harmonikus felületen találja magát, aki a jokai.sk címre kattint. A színek, a betűtípus, az elrendezés és az áttekinthetőség miatt az ember szívesen időz rajta. A feltöltött információ mennyisége is kielégítő: lehet nézelődni, nosztalgiázni az archívumban, a sajtószemle naprakész, a hírek aktuálisak, a havi program külön letölthető, sőt olyan ínyencségeket is találunk, amire más színházak nem gondoltak. Ilyen például az ifjúság számára készített almenü, ahol külön kis oktató-nevelő írásban ismertetik, mit illik, és mit nem illik egy színházban.

A média számára jó minőségű, nagy felbontású fotók állnak rendelkezésre az egyes előadásokról, a vendégszereplésre érkezők pedig a pontos műszaki paramétereket is megtalálják, az előszínpad mélységétől a függönyök anyagán át egészen a férőhelyek számáig. Az olyan természetesnek tekinthető dolgok, mint az üzenőfal, az online jegyrendelés és a hírlevélre való feliratkozás lehetősége vagy a bérleteseknek szóló információk szép grafikával ellátott külön menüpontokban kelletik magukat. A honlap készítői nem estek abba a hibába sem, hogy túlzsúfolják a címlapot, vagy harsogó színekkel fokozzák a hatást. A honlap piros-szürke-fekete-fehér színű, ami pont elegendő a figyelemfelkeltéshez, de nem hivalkodó és csiricsáré.

„E mestermű mögött a JMK media & productions s r.o. két alapítója és munkatársa, Jónás Péter és Katona Tamás állnak. A két zsigárdi fiatalember, akiknek többek között a Régióportál létrehozása is köszönhető, már több évre visszamenően, ellenszolgáltatás nélkül, korábban ezüst, immáron arany fokozatú mecénásként támogatja a Komáromi Jókai Színházat. Az ő alkotásuk a színház előző honlapjának arculata is. A mai világban az ilyen fejlesztések értékét aranyban mérik, így ez az ünnepi ajándék sok mindent elárul magukról az ajándékozókról is. Mindenekelőtt a szlovákiai magyar színház és kultúra iránt érzett, példaértékűen önzetlen szeretetükről” – áll a színház közleményében.

Ehhez mi csupán annyit tennénk hozzá, hogy az ingyen készült honlap szerintünk simán felveszi a versenyt bármely magyarországi teátrum internetes felületével, és nem csodálkoznánk, ha az elkövetkező hetekben kimutathatóan növekedne a látogatottsága.

Önnek hogy tetszik a honlap?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?