Kiosztották a Vidor Fesztivál színházi díjait

Nyíregyháza |

<p>Kiosztották a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjának díjait, a Makk Károly filmrendező vezette zsűri tizenkét kategóriában jutalmazta a legjobb társulatokat, előadásokat és színművészeket.</p>

 

A fesztivál kilenc napja alatt nyolc-nyolc nagyszínpadi és kamaraszínházi előadást tekinthetett meg a közönség a nyírségi megyeszékhely teátrumában. A hattagú zsűri az utolsó, szombaton megtartott előadás után éjszakába nyúlóan értékelte a produkciókat és hozta meg döntését.

Az ítészek véleménye alapján a legjobb nagyszínpadi előadás a Kaisers TV, Ungarn volt, amelyet Pintér Béla és társulata állított színpadra - közölte a Móricz Zsigmond Színház vasárnap az MTI-vel. Ez a darab kapta meg egyébként a port.hu különdíját is.

A legjobb kamaraszínházi előadás a Pinceszínház Bányavirág, míg a legjobb utcaszínházi előadás a Ziránó Színház Csicseri történet című darabja volt. Az operett műfajának megújításáért járó elismerést Kovács Dániel és a Kecskeméti Katona József Színház társulata kapta a Virágos Magyarország darabért, a "legbátrabb puccsért" díjat pedig A puccs című előadás alkotógárdája, a Sanyi és Aranka Színház érdemelte ki.

A zsűri egybehangzó döntése alapján a példaértékű műfaji újításért adható díjat a szombathelyi Weöres Sándor Színház Széllel szembe című előadásának keretében Jordán Tamás stand up előadása kapta meg. A legjobb alakítás díját az Orlai Produkciós Iroda Gyógyír északi szélre című darabjában szereplő Fullajtár Andreának, míg a férfiak közül Kaszás Gergőnek ítélték meg, utóbbi a Bányavirágban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményt.

A zsűri a legjobb női, illetve férfi epizódalakításért járó díjban Nagy Marit és Bánki Gergelyt részesítette, mindketten a Gólem

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?