Kint a hűvösből

Tavaly július elején megpecsételődött Lil’ Kim sorsa. Kellemetlen végkifejletet hozott az amerikai rapsztár bírósági ügye, amelynek kiindulópontja egy 2001-es lövöldözés volt.

Tavaly július elején megpecsételődött Lil’ Kim sorsa. Kellemetlen végkifejletet hozott az amerikai rapsztár bírósági ügye, amelynek kiindulópontja egy 2001-es lövöldözés volt. A hip-hop formációk közti rivalizálás keretében a lány korábbi bandájának egyik tagja, Suif Jackson és egykori menedzsere, Damion Butler fegyveres összetűzésbe került a Capone -N- Noreaga nevű rapcsapat tagjaival. Lil’ szemtanúja volt a történteknek. 2003-ban tanúként idézték be a bíróságra, ahol eskü alatt vallotta, hogy Jacksont nem látta a helyszínen, Butler pedig máshol tartózkodott a kérdéses időpontban, de miután a bizonyítékok tükrében mindketten beismerték tettüket, nyilvánvalóvá vált a hamis tanúskodás, és eljárás indult ellene. 366 napos börtönbüntetésre ítélték, és kiróttak rá 50 ezer dolláros pénzbírságot.

Lil’ Kim negyedik stúdiólemeze The Naked Truth (A meztelen igazság) címmel az USA-ban röviddel bevonulása után, szeptember 27-én jelent meg. A dalokban megpróbálta bebizonyítani, hogy nem bűnös, hanem áldozat. Kevés sikerrel, pontosabban csak kevesen voltak vevők rá, ez lett pályafutásának legsikertelenebb anyaga. Pedig több szakmabeli azt jósolta, hogy az albumra nagy siker vár – éppen a börtönbüntetés körüli médiavisszhang miatt.

Az elmúlt hónapokban semmit sem lehetett hallani az énekesnőről, nem szivárogtak ki hírek azzal kapcsolatban, hogyan éli a börtönéletét. Most azonban kiszabadult, több mint két hónappal a büntetés lejárta előtt. Lil’ fehér ruhában sétált ki a philadelphiai szövetségi börtönből, testőrök által takarva a fotósok elől. Ügyvédje szerint jó magaviseletének köszönhetően került szabadlábra, de még további harminc napig házi őrizetben marad. „Nagyon boldog vagyok, hogy hazatérhettem. Hálával tartozom a családomnak, barátaimnak, hogy tartották bennem a lelket, és rajongóimnak a sok levélért, akik szintén kitartásra buzdítottak” – olvasható a rapperlány közleményében. (péjé, b)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?