King Kong szerelme

Naomi Watts szélsebes karrierje újabb magasságokba tör: a kiváló színésznőt alig három éve fedezték fel, és azóta egyre-másra kapja az ajánlatokat. A bonyolult karakterek után most az igazi sztárságra is lehetősége nyílik, mert Peter Jackson neki szánja új filmje, a King Kong női főszerepét.

Naomi Watts szélsebes karrierje újabb magasságokba tör: a kiváló színésznőt alig három éve fedezték fel, és azóta egyre-másra kapja az ajánlatokat. A bonyolult karakterek után most az igazi sztárságra is lehetősége nyílik, mert Peter Jackson neki szánja új filmje, a King Kong női főszerepét.

Naomi Watts különleges szereplője a hollywoodi filmkészítésnek. A 35 éves ausztrál színésznő tehetsége évekig hevert parlagon, senki sem foglalkoztatta. 2001-ben figyelt fel rá a világ, miután David Lynch felfedezte, és a Mulholland Drive című filmje főszereplőjévé tette. Azóta mintha az elveszett éveit pótolná, és próbálná pótolni Hollywood is a vele szemben elkövetett mulasztásait.

Az elmúlt két évben tíz produkcióban forgatott, és további kettő vár rá a közeljövőben. Nemcsak tehetségét szívják ki belőle, de romlatlan szépségére is nagy az igény – 35 évesen is megtalálják a naiva szerepek. A hollywoodi kasztrendszerben elfoglalta a komoly színésznőknek megillető helyet (melyben Cate Blanchett-tel és Julianne Moore-ral osztozik), ez azonban sokszor azt is jelenti, hogy kiszorul a szupersztárok köréből. Az elmélyült tehetségektől nem remélhetik a producerek, hogy milliókat vonzanak a mozikba, ez inkább Jennifer Lopez, Cameron Diaz és Catherine Zeta-Jones dolga.

Naomi Watts azonban most mindkettő lehet egyszerre: színésznő és szupersztár. Előbbit minden egyes új munkájában bizonyítja, utóbbira pedig Peter Jackson (A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője) ad neki lehetőséget.

Peter Jackson ugyanis várhatóan jövő évben kezd hozzá régi nagy álma megvalósításához, a King Kong legújabb változatának elkészítéséhez. A női főszerepet, a fiatal New York-i színésznő figuráját Naomi Wattsnak szánja, és ezt már neki is jelezte. A színésznő egyelőre nem adott választ, vélhetően megpróbálja a feladatot a többi felkéréshez igazítani (2004-ben forgatja A kör című horror második részét és a Stay című thrillert is Ewan McGregorral).

Jacksonnak még van ideje várni a válaszra: az év végén A Gyűrűk Ura-trilógia utolsó epizódja, A király visszatér bemutatójával lesz elfoglalva, és csak ezután kezdi előkészíteni a King Kong-projektet. Az azonban már biztos, hogy a remake forgatókönyvét régi kollégáival, a trilógia filmváltozatának szerzőivel, Fran Walshsal és Philippa Boyensszel írja, és a felvételeket saját, a legmodernebb technikával felszerelt új-zélandi stúdiójában készíti. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?