Kínai akciófilm tört be a világ száz legnagyobb bevételű filmje közé

Peking |

<p>A Wolf Warrior II. című kínai akciómozi lett az első nem Hollywoodban készült film, amelynek sikerült betörnie a világ száz legnagyobb bevételt hozó produkciói közé.</p>

Az akciófilmet a Zu legendája, A múmia - A sárkánycsászár sírja vagy a Shaolin című filmekből is ismerős harcművész színész, Vu Csing rendezte, és egyúttal a főszerepet is ő alakítja. A produkció július végén debütált a kínai mozikban, és azóta már több mint 600 millió dollárért váltottak rá jegyet a helyi nézők, globálisan pedig 682 millió dollár fölött jár a jegybevétele.

A kínai mozibevétel a rekorderek közé repítette a filmet: ezzel az eredménnyel jelenleg a hatodik legnagyobb országon belüli bevételt érte el Wolf Warrior II. Olyan hollywoodi filmek előzik meg ezen a listán, mint a Titanic 659 millió dolláros amerikai bevétellel, a Jurassic World 652 millióval vagy A bosszúállók 623 milliós amerikai jegyeladással.

A Wolf Warrior II. a Rotten Tomatoes.com szerint 86 százalékos tetszési indexet kapott, ami azt jelzi, hogy zömmel a kritika és a közönség is jól fogadta. A film Afrika mélyén játszódik, ahol a főhős, az egykori kínai katona, Leng Feng (Vu Csing) nyugati zsoldosokkal és helyi lázadókkal küzd meg, hogy honfitársait és egy kínai vállalat afrikai munkásait megmentse.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"285076","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A film egy pontján a főhős kibont egy kínai zászlót. Néhány nyugati kritikus többek között erre a jelentre utalva bélyegezte patrióta propagandának a filmet. Vu Csing egy interjújában elismerte, hogy a hazafias érzelmekre is apellál, ugyanakkor egy sajtóértekezleten hangoztatta: "miért gond ez, Amerika olyan filmeket készít, amely az amerikai szellemet terjeszti. Miért ne tehetném ezt Kínával?"  

A rendező a film sikerével kapcsolatban egyúttal azt is megjegyezte, hogy a kínai filmgyártás előtt még hosszú út áll, mielőtt Hollywood nyomába érhet."Messze vagyunk még Hollywoodtól, különösen a háborús filmek műfajában" - ismerte el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?