Kezdődik a viadal

Rimaszombat |

<p>Ma kezdődik a Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok Országos Versenyének döntője.&nbsp;</p>

 

A sorrendben 22. megmérettetésen rekordrészvétellel számolnak. Az országos elődöntőkön mintegy ezren vettek részt, Rimaszombatba pedig közel négyszáz résztvevőt várnak a szervezők, azaz a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet. Ez az egyetlen olyan országos szintű magyar verseny Szlovákiában, amely helyi, körzeti és országos elődöntőkre alapoz. Idén először minden kategória zsűrijében magyarországi zsűritag is szerepelt. A versenyt hét kategóriában hirdették meg. Kamenár Horváth Éva szervező szerint az előző évekhez képest idén leginkább az énekelt versek és a lírai színpadok kategóriájában nőtt a versenyzők száma. Ma délután kiállításmegnyitóval és Tompa Mihály köztériszobrának megkoszorúzásával veszi kezdetét a háromnapos fesztivál. A 18.30-kor kezdődő ünnepélyes megnyitón Kövesdi Károly költő, újságíró mond beszédet, majd átadják a Kulcsár Tibor-díjat, végül pedig Dinnyés József „daltulajdonos” műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. A vers- és prózamondók, illetve a lírai színpadok versenyei holnap zajlik, a megzenésített versek előadói szombaton mérik össze tudásukat. (MTI, juk)  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?