Kevesebbet kulturálódnak az európaiak

Brüsszel |

<div>Kevesebb kulturális tevékenységet űznek az európaiak 2007-hez, a legutóbbi erre irányuló felmérés idejéhez képest - közölte az Eurobarométer adatait hétfőn az Európai Bizottság.</div><div>&nbsp;</div>

Az unióban élők kevesebb mint 40 százaléka vesz részt aktívan a kultúrában, vagyis alkot, míg a kultúra passzív szemlélői, a közönség körében 21 százalékról 18-ra csökkent azok aránya, akik azt mondták: gyakran vagy nagyon gyakran vesznek részt valamilyen kulturális eseményen.    A skála pozitív végén a svédek, a dánok és a hollandok állnak, ahol 43, 36, illetve 34 százalék mondta azt, hogy gyakran vagy nagyon gyakran kulturálódik. Portugáliában és Cipruson mindössze 6-6 százalék, Romániában és Magyarországon pedig 7-7 százalék ugyanez az arány.     Magyarországon ráadásul 2007 óta 26 százalékkal 54 százalékra emelkedett azok aránya, akik sohasem vagy alig vesznek részt kulturális programokban. Romániában és Görögországban még magasabb ez az arány: 55, illetve 63 százalék. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?