Karlovy Vary lefújva

film
Karlovy Vary |

Előbb júliusban, a koronavírus ellenére a megszokott időben várta vendégeit Karlovy Vary nemzetközi filmfesztiválja. 

A rendezvény igazgatója és művészeti vezetője, Jiří Bartoška és Karel Och végül úgy döntöttek, őszre tolják a fesztivál időpontját. Ez lett volna Karlovy Vary négynapos mustrája, az 54 és ½. A november közepére tervezett seregszemle több mint húsz új, Berlinben, Velencében és a Sundance fesztiválon sikerrel szerepelt alkotást sorolt programjába, valamint ötvennégy évvel a bemutatója után felújított változatban került volna közönség elé Karel Kachyňa alkotása, a Szekérrel Bécsbe, amely a hetvenes évek híres cseh filmiskolájának emlékezetes opusa. Bartoška és Och azt ígérték: az utolsó pillanatig tartani fogják a „köztes”, rövidebb időtartamú mustra megrendezését. Csehországban azonban mára olyannyira veszélyes lett a járványhelyzet, hogy kénytelenek voltak visszavonulót fújni. Maradt a remény, hogy jövőre, 2021 júliusában sikerrel rendezhetik meg Karlovy Vary a soron következő, 55. fesztiválját. 

(szgl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?