Kanye West új lemeze az amerikai albumeladási lista élén debütált

<p>Az amerikai Billboard 200-as albumeladási lista élén debütált Kanye West legújabb, Yeezus című lemeze, amelynek nyitó heti eladásai azonban elmaradtak a várakozásoktól.</p>

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint a többszörös platinalemezes zenész legújabb szóló stúdióalbumából 327 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók a megjelenést követő első héten. A cég szerint ez jelentős elmaradást jelent a Billboard 500 ezer példányról szóló várakozásához képest.     West új korongja azonban még így is az év harmadik legjobb nyitó heti eladásait produkálta. Az élen jelenleg Justin Timberlake The 20/20 Experience című albuma áll, amelyből 968 ezer példány fogyott a márciusi debütáló héten, másodikként pedig a Daft Punk francia elektro-dance duó Random Access Memories című lemeze futott be 339 ezer példányos májusi nyitó hetével.      A Yeezus című új korong június 18-ai megjelenését megelőzően West mindössze egy hónap elején tartott zenei fesztiválon adott ízelítőt a korong anyagából. A kritikusok pozitívan nyilatkoznak a lemezről, amelynek agresszív szövegeit és dance-es hangzását "merész és igényes" munkaként aposztrofálják.    Az eheti Billboard 200-as albumeladási lista ezüstérmese a rapper J. Cole második albumaként piacra dobott Born Sinner című korong, amelyből 297 ezer példány fogyott az első héten, túlszárnyalva a nagyjából 150 ezres eladásról szóló várakozásokat. Az indie rapper Mac Miller Watching Movies with the Sound Off című lemeze a dobogó harmadik helyén debütált 101 ezer eladott példánnyal.     A lista negyedik helyét Kelly Rowland legújabb szólólemeze, a Talk a Good Game című album szerezte meg, ezzel le is zárva a héten debütált lemezek sorát a lista legjobb tízes mezőnyében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?