José Carreras Budapesten lép fel

Budapest |

<p>José Carreras spanyol tenor A Life in Music című koncertjével 2017. január 20-án a Papp László Budapest Sportarénában lép színpadra utolsó világ körüli turnéja keretében.</p>

José Carreras operákból, operettekből, musicalekből ad elő részleteket a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével, David Gimenez vezényletével. Az esten kivetítőn a művész életpályájának fotói lesznek láthatók, amelyek méltóképpen illusztrálják a dalokat - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

"Olyan dalok ezek, amelyek mindig is megmozgattak. Akárhányszor hallom őket, lázba hoznak, szenvedély és érzelem van bennük. Megpróbálom a hangommal kifejezni a szívemben és a lelkemben rejlő érzéseket. Tudják, szenvedélyes, mediterrán ember vagyok, ott születtem" - idézte az énekes szavait a közlemény. A művész a budapesti fellépésről úgy fogalmazott: "Örülök, hogy ebben a csodás városban énekelhetek, még inkább, hogy ebben a különleges arénában. Jól emlékszem a nagyszerű magyar közönségre, olyan emberek, akik ismerik a zenét, nagylelkűek és közel állnak a szívemhez".

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"236928","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A Grammy-díjas tenor 11 éves korában debütált a barcelonai Teatro Liceo színpadán, Manuel de Falla spanyol zeneszerző Pedro mester bábszínháza című egyfelvonásos operájában. Huszonnyolc éves korára 24 különböző operaszerepet énekelt el, bemutatkozott a világ négy legjelentősebb operaházában, Bécsben, Londonban, New Yorkban és Milánóban. 

Az 1980-as években óriási sikert aratott Verdi Requiemjében, felejthetetlen alakítást nyújtott Kalaf szerepében Puccini Turandotjában. 

Luciano Pavarotti olasz és Plácido Domingo spanyol operaénekessel 1990-től a "három tenorként" világszerte nagy sikerrel léptek fel, 1991-ben Grammy-díjat kapott.

Többször szerepelt Budapesten. 2005 márciusában ő énekelte be a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet az újonnan épült Művészetek Palotájában, 2007-ben a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták. 

2009-ben bejelentette visszavonulását az operaházi szerepektől, csak koncerteken és gálaműsorokban lépett fel, 2014 áprilisában azonban visszatért az operaszínpadra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?