Jön A velencei kalmár

AJÁNLÓKomárom. A velencei kalmár című színmű bemutatójára készülnek a Komáromi Jókai Színházban, melyet Shakespeare 1596-ban, legtermékenyebb darabírói korszakában, a nagy vígjátékok és nagy tragédiák korszakában írt.

AJÁNLÓ

Komárom. A velencei kalmár című színmű bemutatójára készülnek a Komáromi Jókai Színházban, melyet Shakespeare 1596-ban, legtermékenyebb darabírói korszakában, a nagy vígjátékok és nagy tragédiák korszakában írt. A premier május 2-án 19 órakor lesz.

A mű a virágzó tengeri kereskedelem központjában, a nyitott, nyüzsgő, karneválos Velencében és Belmont zárt mesevilágában játszódik.

Shylock, a zsidó uzsorás szerepében Fabó Tibor lép színpadra. További főbb szereplők: Ollé Erik (m.v.), Bárdos Judit (m.v.), valamint Szabó Viktor. A díszletet Kalácska Gábor, a jelmezeket Gadus Erika tervezte, a zeneszerző Dinyés Dániel, az előadást Szőcs Artur rendezte.

Bassanio fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniótól, a velencei kalmártól egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szép Portia kezét. Antonio azonban minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást, Shylockot. Bár Antonio korábban többször kifogásolta az uzsorás lelketlen üzleteit, amiért Shylock neheztel is rá, most üzletet kell kötniük. Shylock feltétele: ha Antonio nem tudja időben törleszteni a kölcsönt, akkor kivághat egy fontnyi húst a testéből… (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?