Johnny Depp játssza a Viszkist?

Julian Rubinstein riport-regénye tavaly ősszel jelent meg Magyarország leghírhedtebb jéghokisáról, a jelenleg is börtönbüntetését töltő Ambrus Attiláról. A viszkis története siker lett Amerikában és Rubinstein könyve hamar elérte a bestseller-státuszt. A legújabb hírek szerint készül a filmváltozat, a főszereplő pedig igazi világsztár.

„Johnny játssza Magyarország Robin Hoodját” ezzel a címmel jelent meg az Ananova híradása, melyből kiderül, hogy a tavaly és idén is Oscar-díjra jelölt amerikai színész következő filmjében Ambrus Attilát, az erdélyi származású, ma már legendás bankrablót alakíthatja.

A film alapjául szolgáló műnek Rubinstein a sokat sejtető „A Viszkis Rabló balladája: Igaz történet bankrablásokról, jéghokiról, erdélyi szőrmecsempészetről, fusizó detektívekről és összetört szívekről” címet adta. Valószínű, hogy a szövevényes cselekmény, és főleg Ambrus kalandos élete, összetett személyisége most megihlette az amerikai filmeseket is. Az Ananova híre szerint Depp és a Warner Bros. stúdió együtt vásárolták meg „magas, hatjegyű” összegért, azaz több százezer dollárért a megfilmesítés jogát, így hát könnyen elképzelhető, hogy Deppnek annyira megtetszett Ambrus figurája, hogy mindenképpen el akarja játszani. Szeptemberben Julian Rubinstein az Index kérdésére elmondta, hogy a filmtervekről még semmit nem tud, és akkor kijelentette, „engem még nem keresett meg senki ilyen tervekkel”.

Amerikában Rubinstein elismert újságíró. Pályáját sportriporterként kezdte a Washington Postnál és a Sports Illustrated nevű rangos sportlapnál, később a The New York Times, a Rolling Stone és a Salon is közölni kezdte cikkeit. Ambrus Attila sztoriját „élete legjobb történetének” nevezte: „Hemzsegnek benne az elképesztő karakterek, hihetetlen vicces figurák és mégis, rettentő szomorúak is egyben. A tragikum és a komikum különös elegye, ugyanakkor hiteles kortörténeti dokumentum.” Nem sokkal az amerikai megjelenés után a Hamu és Gyémánt Kiadó dobta piacra Rubinstein könyvét, amely Magyarországon is sokáig szerepelt az eladási listák élén. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?