Jelentéktelen szépséghiba

Folt hátán folt jeligére: „A felső karomon megjelent egy kétkoronás nagyságú csomó, aztán lett egy a combomon is, meg az oldalamon is. A sebész ezeket a csomókat ki is operálta. Megjött az eredmény, hogy nincs szó rosszindulatú daganatról, egyszerű zsírcsomók. Most a derekam táján jelentek meg kisebb-nagyobb csomók.

Folt hátán folt jeligére: „A felső karomon megjelent egy kétkoronás nagyságú csomó, aztán lett egy a combomon is, meg az oldalamon is. A sebész ezeket a csomókat ki is operálta. Megjött az eredmény, hogy nincs szó rosszindulatú daganatról, egyszerű zsírcsomók. Most a derekam táján jelentek meg kisebb-nagyobb csomók.”

Lehet, hogy nem fog örülni a válaszomnak. Belgyógyász-kardiológusként sem tudok jobbat ajánlani a zsírcsomók sebészi eltávolításánál. Ezek a zsírcsomók egyéni hajlam alapján képződnek, sem diéta, sem gyógyszer nem képes kialakulásukat megelőzni, illetve a már egyszer kialakultakat eltávolítani. A sugárkezelés pedig ebben az esetben nem javallt, több kárt okozna, mint hasznot. Ha a csomók olyan helyen vannak, hogy akadályozzák bizonyos tevékenységekben, vagy kozmetikailag zavaróan hatnak, akkor még inkább idejében kell őket eltávolítani, hiszen egy heg kevésbé feltűnő, mint a jól kifejlett zsírcsomó. Minden viszonylagos, sok betegem örülne, ha azt mondhatnám neki, hogy egy kis ambuláns műtéttel megoldódnak a gondjai. Úgy vélem, hogy egy egyébként egészséges férfinak nem jelenthet gondot egy-két heg, még ha nem élünk is abban a korban, amikor az idézett közmondás született: Forradás az arcon, harcos ékessége.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?