Itt az új Szőrös Kő!

<p>Az irodalomkedvelők bámulatos újraindulásnak lehetnek szemtanúi: a Szőrös Kő 16. évfolyamának 1. száma ugyanis bivalyerősre sikeredett. Új a formátum, a tördelés, a szerkesztőbizottság, egy valami viszont a régi: a lendület, a magas színvonal, ami mindig is sajátossága volt ennek a lapnak.</p>

Az első húsz oldal a világirodalom kortárs remekműveit hozza közelebb. Daniel Calabrese A szikla című költeményét Balázs F. Attila tolmácsolásában olvashatjuk, majd Csekei Enikő fordításában következik Timo Berger két verse. A nagy román költő, Lucian Blaga verseit Zalán Tibor és Ladik Katalin mutatja be. A második negyed magyar alkotók friss műveivel kápráztat el. Z. Németh István négy „kiberkölteményt” mutat be ízelítőként a közeljövőben megjelenő kötetéből. Petőcz András az Unikornis szarva című opusza kiemelkedő gyöngyszeme a lapszámnak, hasonlóképpen Ladik Katalin pársorosai, valamint Kukorelly Endre Tizenöt sor című műve. Balázs f. Attila versei, Pál Judit két kisprózája, valamint Benő Attila két verse szintúgy megérdemlik a figyelmet. Janković Nóra bepillantást enged készülő regényébe, türelmetlenül várjuk a mű megjelenését. Humor, irónia, társadalomkritika, édes és fanyar ízek kavarognak üstjében.

A legfiatalabb alkotóknak semmi szégyenkeznivalójuk nincs: Mucha Attila, Nagy Csilla, Puzsér Zsuzsanna, Rajkovics Péter a jövő reménységei, megérdemlik a figyelmet. A számot Aich Zsuzsanna fotói illusztrálják, az ízléses borítón pedig Lipcsey György szoborainak reprodukciói láthatók. (meth)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?