Ismét nyílt műszaki informatika szak

Diószeg. „A 21. század az informatika százada, az Európai Unióban, ahová mi is szeretnénk tartozni, ezzel a szakkal lehet majd érvényesülni, úgyhogy Önök, akik erre a főiskolára jelentkeztek, beletaláltak” – mondta Berényi József.

Diószeg. „A 21. század az informatika százada, az Európai Unióban, ahová mi is szeretnénk tartozni, ezzel a szakkal lehet majd érvényesülni, úgyhogy Önök, akik erre a főiskolára jelentkeztek, beletaláltak” – mondta Berényi József. A kormányhivatal régiófejlesztési osztályának igazgatója ezt szombaton délelőtt Diószegen, a budapesti Gábor Dénes Főiskola itteni konzultációs központjában tartott tanévnyitó ünnepségén tartott beszédében mondta. Fazekas Zoltánné, a Gábor Dénes Főiskola budapesti vezetőségének tagja és Nyári László, a főiskola szolnoki konzultációs központjának vezetője is üdvözölte a Diószegen első évfolyamba íratkozókat. A kultúrházban tartott ünnepélyes tanévnyitót követően a helyi Kufner-kastélyban, a főiskolának is helyet adó Szakszervezeti Továbbképző Intézet egyik előadótermében Nyári László és Takács Attila, a diószegi konzultációs központ igazgatója vezetésével tartott beíratkozás során 75 elsős vált a budapesti Gábor Dénes Főiskola hallgatójává. A diákok műszaki informatika szakot tanulnak majd távúton, úgy hogy a hétvégeken tartott konzultációkon Diószegen vehetnek részt, ugyanakkor a budapesti főiskola hallgatóinak számítanak, és magyarországi diplomával végeznek majd. Ezt Szlovákiában baccalaureatusi fokozatnak ismerik majd el, és szlovákiai egyetemen is folytathatják képzésüket. A diószegi konzultációs központba jelentkezőknek nem kellett felvételi vizsgát tenniük, elég volt befizetni a 19 ezer koronás tandíjat egy szemeszterre. Ebben azonban mintegy tízezer korona értékű tanszercsomag van, amely a szemeszter teljes tananyagát tartalmazza, ezenkívül a konzultációs központban videokazetták is segítik a diákok önálló vagy csoportos felkészülését. A Gábor Dénes Főiskola ún. nyitott tanítási rend szerint működik, ami azt jelenti, hogy a hallgatóknak nem kell meghatározott vizsgaidőszakban letenniük az összes vizsgát, hanem az egész évben vizsgázhatnak. A budapesti Gábor Dénes Főiskola tízéves múltra tekint vissza, jelenleg 50 konzultációs központja van, ebből kettő Szlovákiában: Kassán és Diószegen. Ez utóbbiban szombaton harmadik éven nyitottak első évfolyamot, a három évfolyamban összesen 202 hallgató tanul. (gaál)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?