Indul a Versmaratonon

AJÁNLÓBudapest. Tizenkét órán keresztül a verseké lesz a főszerep a magyar közmédiában a költészet napján, április 11-én.

AJÁNLÓ

Budapest. Tizenkét órán keresztül a verseké lesz a főszerep a magyar közmédiában a költészet napján, április 11-én. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent Az év versei 2013 című kötetben szereplő 92 költő olvassa fel verseit a harmadik Versmaratonon, amelynek helyszíne a budapesti Thália Színház lesz. A közmédia munkatársai egy látványstúdióban beszélgetnek is az alkotókkal. A hely című műsor szintén kitelepül, hogy a monstre rendezvény kulisszatitkait is megismertesse a nézőkkel.

Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a közmédia valamennyi kulturális műsora kiemelten foglalkozik majd a Versmaratonnal. Az elhangzó szövegek a költők saját hangján bekerülnek a közmédia archívumába. „Olyan kulturális kincs képződik az évek során, amelyet bármikor elő lehet venni” – fogalmazott a vezérigazgató-helyettes.

A Kossuth Rádió weboldalán (www.mr1-kossuth-hu) élő videoközvetítés formájában bárki bekapcsolódhat a Versmaratonba. így olyan iskolák diákjai is hallhatják-láthatják a kortárs költőket, akik a földrajzi távolság miatt nem tudnak Budapestre utazni.

Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Kossuth rádióban többször élőben kapcsolják majd a Versmaratont, a Petőfi rádióban egész nap megzenésített versek lesznek hallhatók, emellett a Bartók rádióban is megemlékeznek a költészet napjáról.

Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke a Versmaratont a Kárpát-medence legnagyobb versünnepének nevezte, amely szerinte látlelet is Magyarországról. Mint fogalmazott, a kötet verseiből lemérhető a magyar nemzet állapota, örömei, küzdelmei.

Halász János, a szaktárca kultúráért felelős államtitkára szerint a Versmaraton azért fontos a minisztérium számára, mert általa a „magyar irodalom gyöngyszemeit” juttathatják el a társadalomhoz. „A nemzeti kultúra akkor lesz erős, ha nagyon sokan tudják fogyasztani” – fogalmazott az államtitkár. (MTI/juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?