In-Grid: Rendez Vous

Az énekesnő az egyesült Európa eszméit követi. Olasz létére franciául énekel, a francia és a német zenéből építkezik, és főként a német nyelvterületen futott be. Meg persze ott, ahol a német piac nagy hatással bír, például nálunk.

Az énekesnő az egyesült Európa eszméit követi. Olasz létére franciául énekel, a francia és a német zenéből építkezik, és főként a német nyelvterületen futott be. Meg persze ott, ahol a német piac nagy hatással bír, például nálunk. A Tu Es Foutu kis hazánkban is hónapok óta az egyik legnagyobb sláger, ahogy mondani szokás, még a vízcsapból is ez folyik. Akármilyen egyszerű dalocskának is tűnik, nagyon jól kitalálták, úgyhogy megérdemelte a sikert. Valahogy sokkal nehezebb ráunni, mint sok ezer társára. Az énekesnő a lemezére elkészítette a dal angol válto

A house zene világa (legalább) egy fontos szempontból különbözik a popzene egyéb területeitől. Ahhoz, hogy itt valaki befusson, nem kell alaposan felépített imidzs és jól megtervezett reklámkampány. Csak annyi kell, hogy egy slágerrel berobbanjon, és onnantól a lemezlovasok már nem tehetik meg, hogy ne játsszák a számát minden áldott este legalább ötször. ĺgy került be a köztudatba In-Grid is.

A híres filmcsillagról, Ingrid Bergmanról kapta a nevét, ugyanis a lány szülei nagy mozirajongók. A kis Ingridet rengeteg filmes élmény érte, a filmek felkeltették a vágyát, hogy érzelmeket közvetítsen az embereknek. Eleinte sok mindennel próbálkozott, színészkedett, festett, de később tudatosult benne, hogy a zene hat rá a leginkább. Először helyi szinten énekelt szülőföldjén, Észak-Olaszországban, és egyre ismertebb lett. Felfigyelt rá két nemzetközileg is elismert producer, Larry Pignagnoli és Marco Soncini, és megkérték, énekeljen fel egy dalt. Ez a volt a Tu Es Foutu, amely egy csapásra megváltoztatta a lány életét.

A dalt, amely mára szuperslágerré nőtte ki magát, először tavaly októberben, a rangos Amsterdam Dance Eventen hallhatta a szakma, de In-Grid lemezkiadója, az Energy Production (ők adták ki korábban Whigfield és Ann Lee dalait) csak idén tavasszal mutatta be szerte Európában.

A német hatás az énekesnő egész lemezén érezhető, leginkább a house-alapokban érhető tetten: dob meg a hozzá tartozó basszus gondoskodik arról, hogy a diszkóban mindenki berohanjon a parkettre, amikor felcsendül. A nagy trükk, amely miatt kiemelkedik az átlag house-mezőnyből az, hogy a megszokott szintiprüttyögés helyett a francia sanzonok világából vett alapokat használ. Elsősorban a tangóharmonikát, valamint a zongorát és egyéb akusztikus hangszereket. In-Grid hangja nem igazán különleges, de van benne valami egyéni, ám a leglényegesebb a francia hangulat. Jó lemez! (p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?