Húsz társulattal

Kisvárda. A Határon Túli Magyar Színházak XV. Fesztiválját június 19-től 28-ig rendezik meg Kisvárdán.

Kisvárda. A Határon Túli Magyar Színházak XV. Fesztiválját június 19-től 28-ig rendezik meg Kisvárdán. Nyakó Béla, a szervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatója elmondta: a tíz napig tartó program során Románia, Szerbia-Montenegró, Szlovákia és Ukrajna húsz magyar társulatának előadásait láthatják a színházkedvelők. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város várszínházában, művelődési központjában és színházi kamaratermében összesen huszonhét darabot mutatnak be a fesztivál résztvevői, továbbá lesz két úgynevezett szóló-előadás, zenés művészi produkciókkal.

Romániából két marosvásárhelyi, valamint a csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, kolozsvári, nagyváradi, sepsiszentgyörgyi, szatmárnémeti és a székelyudvarhelyi színház, illetve a kolozsvári és a marosvásárhelyi egyetem színinövendékeinek társulata lép fel Kisvárdán.

Szerbia-Montenegróból két-két újvidéki és szabadkai teátrum, valamint a Vajdasági Tanyaszínház vesz részt a fesztiválon.

Szlovákiából a dunaszerdahelyi, a kassai és a révkomáromi színház vendégszerepel az észak-szabolcsi városban.

Ukrajnából a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészeinek produkcióját láthatja a közönség és a zsűri.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját június 19-én rendezik Kisvárdán, elsőként McCoy: A lovakat lelövik, ugye? című művét láthatja a közönség az Újvidéki Színház előadásában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?