Holnaptól VOLT Fesztivál

Sopron |

<p>A kedden kezdődő soproni Volt Fesztivál külföldi fellépőinek egyre nagyobb része csakis bio-ételeket fogyaszt, sőt nemhogy húst, de tejterméket sem eszik. Van azonban egy olyan nyolctagú zenekar is, mely képesnek tartja magát arra, hogy 100 üveg sört, 10 üveg vodkát és hasonló mennyiségű whiskey-t gurítson le fellépése után.</p>

A kedden kezdődő soproni Volt Fesztivál külföldi fellépőinek egyre nagyobb része csakis bio-ételeket fogyaszt, sőt nemhogy húst, de tejterméket sem eszik. Van azonban egy olyan nyolctagú zenekar is, mely képesnek tartja magát arra, hogy 100 üveg sört, 10 üveg vodkát és hasonló mennyiségű whiskey-t gurítson le fellépése után. A sztárallűrökről Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke számolt be az MTI-nek.

Vető Viktória ismertetése szerint a négynapos VOLT-ra több száz külföldi fellépő érkezik, köztük többen az idén is különleges kéréssel álltak elő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne lepődjön meg, ha egy soproni szálló folyosóján világsztárokkal fut össze, hiszen a legtöbb sztár elégedett a helyi szállodákkal. A nemzetközi fellépők közül néhányan azonban Bécs legdrágább hoteljeiben kértek szállást, ám az egyik legismertebb és legkeresettebb VOLT-sztár nem hajlandó elegáns, drága hotelben megszállni, ő kifejezetten családiasabb, soproni motellszobát kért magának.

Mint azt a sajtófőnök írta, vannak olyanok is, akik kizárólag luxusautóval hajlandók megérkezni a schwechati reptérről a fesztiválra, míg Louie Austen idén is vonattal érkezik Bécsből, hogy fehér öltönyében Senor Coconuttal közösen lépjen a VOLT színpadára. Megemlítette, hogy a turnézó csapatok zöme luxusbuszokkal, úgynevezett nightlinerekkel érkezik a nyugat-magyarországi városba, így két koncert között menet közben aludhatnak, ehetnek, ihatnak.

Mivel az MC Spee, a Dreadzone-MC külön kérése volt, hogy vagy a helyi foci csapat, vagy a fesztivál hivatalos pólójában léphessen színpadra, ezért már készül a VOLT-os póló is.

Vető Viktória a kívánság-menüről szólva kitért arra, hogy az igazi ínyencek a helyi ízekre esküsznek: a magyaros ételek mellett van, aki házi barack pálinkát rendelt az öltözőjébe, de van olyan sztár is, aki mindig tudni akarja, mi történik odahaza, így a USA Today friss számát is kéri a harapnivaló mellé. Az pedig szinte természetes, hogy a legtöbben házimozi-rendszert, játékkonzolt, óriás hangerejű hifit kérnek az öltözőjükbe, de azt még nem sikerült megfejtenie a szervezőknek miért kell egy hattagú csapat másfél órás koncertjéhez 150 törölköző.

A több mint 350 millió forintos költségvetésből megvalósuló 16. Volt Fesztiválon 250 zenekar és előadó lép fel, a színházi előadások pedig az idei Reneszánsz Évhez kapcsolódnak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?