Holnaptól: Mediawave

Nyolc helyszínen, tizenegy napon át tart majd az idén a Mediawave – Fényírók fesztiválja; Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi film- és összművészeti eseménysorozatát immár 12. alkalommal rendezik meg, a központja ezúttal is Győr.

Nyolc helyszínen, tizenegy napon át tart majd az idén a Mediawave – Fényírók fesztiválja; Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi film- és összművészeti eseménysorozatát immár 12. alkalommal rendezik meg, a központja ezúttal is Győr.

Durst György, a Mediawave egyik főszervezője elmondta: az 1991-ben még csak nemzetközi filmversenyként elindított fesztivált ezúttal is számos társprogram kíséri, például kortárszenei, jazz, népzenei és alternatív zenei koncertek, kiállítások, színházi és táncszínházi bemutatók.

A holnaptól május 5-ig tartó fesztiválnak Győr mellett az idén is otthont ad Kapuvár, Komárom, Rábapatona és Vének, Szlovákiában Dunaszerdahely és Révkomárom, valamint első alkalommal a romániai Kolozsvár is.

Az ez évi Mediawave-re 70 országból 1632 filmet neveztek, amely abszolút rekordnak számít a fesztivál történetében; ezt megelőzően 1999-ben érkezett a legtöbb, szám szerint 1263 nevezés.

A fesztivál előzsűrije ebből a több mint másfélezer munkából válogatta ki a nemzetközi zsűri által is megtekintendő nemzetközi és nemzeti versenyprogramot, valamint a televíziós és videós filmeket.

A 2002-es fesztivál vezérfonala a „Hőskor”, a fotó és a film hőskora lesz. A győri levéltár rendezésében megvalósuló hagyományos konferencia is e téma, illetve a víz tematikája köré szerveződik.

A Mediawave fesztivál 6 kiállítását beválogatták a Fotóhónap országos fotófesztivál programjába is.

A zenei események sorában vendég lesz többek között Pharoah Sanders, Dewey Redman, David Murray, a dzsessz műfaj három szaxofonos óriása. A fesztivál keretében megemlékeznek a 1982–83-as legendás győri Nemzetközi Jazzkoncert-sorozatról, amelyre várják az akkori magyar résztvevőket és a külföldi fellépőket is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?