Holnap téli Uprising – forró ritmusok a hideg napokra

Pozsony |

<p>Immár ötödik éve szervez &bdquo;téli kiadást&rdquo; a régió egyetlen reggae zenére specializálódó fesztiválja, a pozsonyi Uprising. Ilyenkor csak az időtartam rövidebb, a kínálat az augusztusihoz hasonlóan változatos.</p>

Hogy fel lehet-e villantani a műfaj minden ágát egyetlen éjszaka alatt, az holnap az Ateliér Babylonban kiderül. Az Uprising Winter Edition nyolckor kezdődik, és hajnali ötig összesen kilenc előadó, illetve zenekar váltja egymást a színpadon. A legnagyobb húzónév kétségkívül a manchesteri Zion Train, amely a véletlen szerencsének köszönhetően épp Pozsonyban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját egy soundsystem-koncerttel. A klasszikus roots dubot a kilencvenes évek techno kultúrájának hatására elektronikus zenével keverő csapat népszerűsége máig töretlen. Ezt az évek alatt hatalmasra duzzadt diszkográfiájuk, számtalan al-projektjük mellett leginkább eseményszámba menő élő fellépéseiknek köszönhetik. Nem először koncerteznek a szlovák fővárosban, de „zárt térben” holnap lépnek fel először nálunk. Aki kíváncsi arra, milyen az igazi „dobhártyarepesztő basszus”, hajnali fél kettőtől megtapasztalhatja ezt az élményt a zenekaralapító Neil Perch és az örökmozgó MC Dubdadda jóvoltából. Aki a budapesti Irie Maffiára is kíváncsi, éjfél előtt érkezzen a helyszínre. Ez a tizenkét fős funk/hiphop/reggae zenekar 2005-ben alakult, és a 2007-es bemutatkozó lemez óta kelti Magyarország jó hírét a világban. Odahaza is rendkívül népszerűek, főleg amióta a jamaikai ritmusokat a kísérletezésen alapuló kortárs popzene irányába tolták el. A tizenkét fős zenei alakulat meghatározó tagja a ghánai apától és magyar anyától származó énekesnő, Sena Dagadu, akinek különleges hangja és szövegei fontos szerepet kaptak az Irie Maffia dalaiban. A 22 órakor érkezők Jamaika egyik legjobb hangú autentikus roots énekese, Chezidek koncertjén töltekezhetnek fel pozitív energiával. Chezidek tíz éve szerepel a világ élvonalában. Soundsystem-koncerteket is gyakran vállal, most azonban az osztrák Fireman Crew nevű zenekarral lép színpadra.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?