Holnap kezdődik a Cinematik

Pöstyén |

<p>Ma Agnieszka Holland és lánya, Kasia Adamik lengyel-szlovák-cseh-magyar koprodukcióban készült Jánošík -Valódi történet című filmjével nyitják meg a Cinematik filmfesztivált, amely holnaptól szeptember 15-éig kínálja programját a nagyközönségnek.</p>

A nézők a fesztivál hat napja alatt 121 produkcióból, nagyjáték-, valamint rövidfilm közül válogathatnak; a kínálatot 11 programszekcióba sorolták be. A szemle fő szekciójába, a Meeting Point Europe elnevezésű versenybe a 2008-ban és 2009-ben készült legjobb európai filmeket sorolták be tizenöt fiatal európai filmkritikus szavazatai alapján. Az információs szekciókban egyebek között Francois Ozon-retrospektívot láthat a közönség, és betekinthet a kortárs fiatal orosz filmgyártásba is. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők, a Cinematik Jr. japán animációs filmet kínál a gyerekeknek. A programot ezúttal is érdekes zenei koncertek gazdagítják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?